FloraHolland


Seizoen goed van start op FloraHolland Trade Fair Naaldwijk

Bromelia Brigada wint Originaliteitsprijs

FLORAHOLLAND, 6 maart 2009 (persbericht) - FloraHolland kijkt positief terug op de FloraHolland Trade Fair Naaldwijk. Veel exporteurs, groothandelaren en (hun) eindklanten bezochten deze week de internationale handelsbeurs. Eén van de hoogtepunten van de beurs was de bekendmaking van de winnaar van de Originaliteitprijs. Beursbezoekers van de FloraHolland Trade Fair hebben de stand van Bromelia Brigada verkozen tot origineelste stand op de beurs. Evenals in voorgaande jaren was de FloraHolland Trade Fair de ontmoetingsplek voor bestaande en nieuwe relaties en de plek waar orders werden geschreven. Kortom: een goede start van het nieuwe seizoen.

Bromelia Brigada meest origineel
Voorafgaand aan de eerste beursdag nomineerde een vakjury acht stands. Beursbezoekers konden daarop hun stem uitbrengen. De prijs werd in de wacht gesleept door een nieuw samenwerkingsverband van vooraanstaande bromeliakwekers, de Bromelia Brigada. Namens de Bromelia Brigada nam Wim Barendse de oorkonde van de Originaliteitsprijs in ontvangst uit handen van vestigingsmanager Gijs Kok van FloraHolland Naaldwijk.

Compleet handelsassortiment
De FloraHolland Trade Fair was nog nooit zo compleet en nog nooit zo omvangrijk. Vergeleken met vorig jaar was de beursvloer gegroeid van 10.000 naar 12.000 m². Vierhonderd standhouders presenteerden een groot direct te bestellen handelsassortiment bloemen en planten. Anderen namen deel door hun aanbod op de pleinen te laten zien. Het Trends- en Retailplein bracht het vakpubliek op nieuwe ideeën en trok veel aandacht. Met inspirerende winkelschappen en productcombinaties liet FloraHolland verschillende commerciële toepassingen zien van orchideeën. Op het Noviteitenplein presenteerde FloraHolland ruim zestig verschillende noviteiten. De zeven meest belovende noviteiten werden genomineerd voor de FloraHolland Award 2009. Op 8 juni wordt bekend gemaakt welke product in de prijzen valt.

Nieuw en opvallend op deze editie van de FloraHolland Trade Fair was dat er meer bloemenstands te zien waren dan in voorgaande jaren. Dat wijst er op dat steeds meer telers van snijbloemen de mogelijkheden van directe verkoop via FloraHolland Connect benutten. Daarnaast was FloraHolland Connect prominent aanwezig met een eigen plein van de dienst Persoonlijke Verkoop.

Fotobijschrift: Wim Barendse van Bromelia Brigada neemt uit handen van Gijs Kok, vestigingsmanager FloraHolland Naaldwijk, de Originaliteitsprijs in ontvangst. Verder op de foto (v.l.n.r.): Edwin van der Lans (van der Lans Bromelia's), Corné van Winden (Ronald Bunnik Bromelia's), Gijs Kok (vestigingsmanager FloraHolland Naaldwijk), Cees van den Oever (productspecialist Bromelia FloraHolland Connect), Wim Barendse (Bromelia Brigada) en Ed Stofbergen(Stofbergen Plantcompany).