Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: Nuon ontloopt debat over mogelijke verkoop

Nuon ontloopt debat over mogelijke verkoop


06-03-2009 * Energiebedrijf NUON weigert om sprekers af te vaardigen naar openbare debatten over de verkoop van het energiebedrijf. NUON heeft de SP laten weten niet deel te willen nemen aan een debat op 27 maart in Amsterdam hierover, omdat het bedrijf te druk is met het informeren van de aandeelhouders. SP-raadslid Laurens Ivens: "Ons debat is juist bedoeld voor deze aandeelhouders: raadsleden en Statenleden. Kennelijk wil Nuon alleen met hen communiceren via hun eigen propagandacampagne en niet via een degelijk debat. Hiermee bevestigen ze alleen maar dat ze geen goede argumenten voor de verkoop hebben."
SP-Kamerlid Paulus Jansen is ook ontstemd hierover: "NUON houdt alleen PR-bijeenkomsten achter gesloten deuren voor de provincies en gemeenten, met als doel de verkoop van het bedrijf erdoor te drukken. Het inlichten van de inwoners van deze provincies en gemeenten is blijkbaar niet belangrijk. Blijkbaar wordt het dit energiebedrijf te heet onder de voeten als zij horen wat de mening van het volk over de verkoop van onze energie is."

Jansen vindt het onacceptabel dat de energiebedrijven zo omgaan met hun klanten. "Deze mensen hebben tientallen jaren braaf hun energierekening betaald en het bedrijf mee opgebouwd. Ze krijgen niet eens de mogelijkheid om de bestuurders aan te spreken op de privatisering van het bedrijf. Ik kan het niet anders typeren dan laf duikgedrag."