Uitnodiging persconferentie - Early Warning System protocolakkoord

02/03/2009 08:30

crisiscentrum

Early Warning System protocolakkoord: overheid en bedrijfsleven sluiten akkoord over meldsysteem terrorismepreventie

Persconferentie : Vrijdag 6 maart, 15.00 uur, Verbond van Belgische Ondernemingen, Ravensteinstraat 4, 1000 Brussel

Op vrijdag 6 maart zullen de Minister van Justitie Stefaan De Clerck, de Minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt en de gedelegeerd bestuurder van het Verbond van Belgische Ondernemingen Rudi Thomaes het Early Warning System protocolakkoord ondertekenen.

In de schoot van de overheid wordt de terrorismedreiging constant geëvalueerd. Een van de pijlers van die dreigingsanalyse spitst zich toe op het bedrijfsleven. Om in de toekomst snel, eenvoudig en efficiënt informatie over eventuele dreigingen te kunnen uitwisselen tussen de overheid en het bedrijfsleven, wordt het Early Warning System uitgebouwd. Deze samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven, met het oog op een snelle melding van eventuele dreigingen en het nemen van gepaste preventieve maatregelen, zal meteen na de ondertekening van het protocolakkoord in werking treden.

Wil u weten hoe het Early Warning System precies werkt? Welke de toegevoegde waarde is van dit protocolakkoord? Wat beide ministers en de gedelegeerd bestuurder van het VBO hierover te vertellen hebben?

U bent van harte welkom op de persconferentie die plaatsvindt op vrijdag 6 maart aanstaande om 15.00 uur bij het Verbond van Belgische ondernemingen, Ravensteinstraat 4, 1000 Brussel.

Het zou vriendelijk zijn als u uw aanwezigheid bevestigt met een mail naar Christiane Miriklis: cm@vbo-feb.be

We hopen u op 6 maart te mogen verwelkomen.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel