Judo Bond Nederland

PERSBERICHT

Judobond stelt talentcoach aan in Eindhoven

Eindhoven is door de Judo Bond Nederland (JBN) verkozen als vierde stad waar een talentcoach judo werkzaam zal zijn. Peter den Hoedt (43) is aangesteld om de werkzaamheden, in het kader van talentherkenning en talentontwikkeling, te verrichten.

Vrijdag 6 maart, in het Indoor Sportcentrum te Eindhoven, ondertekenen de Gemeente Eindhoven, de Judo Bond Nederland en judoclub Sportschool Essink de meerjarige overeenkomst. Bij de ondertekening zijn technisch directeur JBN, Cor van der Geest, Tom Essink van Sportschool Essink en Wethouder Sport, Marriët Mittendorff, van de Gemeente Eindhoven aanwezig.

De JBN is door het Ministerie van VWS, op advies van NOC*NSF, uitgekozen deel te nemen aan de zogenaamde 'pilot Talentcoach'. De JBN krijgt daarmee de mogelijkheid een forse impuls te geven aan het talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma binnen het judo. De pilot richt zich op de doorstroming van talenten naar de wereldtop en de verspreiding van kennis en ervaring van de talentcoaches met de regionale en lokale coaches. Sportschool Essink zal in Eindhoven uitvoering geven aan de overeenkomst. Eind 2010 wordt de 'pilot' landelijk geëvalueerd.

De judobond had eerder al drie talentcoaches aangesteld. Het parttime dienstverband met Willem de Korte en Edwin Steringa, beiden bondscoach junioren, is uitgebreid tot een fulltime dienstverband in het kader van hun rol als talentcoach. Benito Maij is de derde talentcoach, die parttime een groep talentvolle judoka's traint en coacht.

De talentcoaches zullen vanuit afzonderlijke locaties, verspreid over Nederland, actief zijn. De bond heeft gekozen voor Rotterdam (De Korte), Heerenveen (Steringa), Haarlem (Maij) en Eindhoven (Den Hoedt).

De talentcoaches zijn in de dagelijkse praktijk verantwoordelijk voor het trainen en coachen van individuele talenten die fulltime met topsport bezig zijn. Het werkterrein van de talentcoach wordt gevormd door groepen talentvolle sporters in verschillende fasen van de opleiding voor het vak van topsporter, gericht op doorstroom naar de seniorentop.
---
De ondertekening vindt plaats op vrijdag 6 maart aanstaande, van 14.00 uur tot 15.00 uur.

Adres
Indoor Sportcentrum
Vergaderzaal A
Theo Koomenlaan 1, Eindhoven

Voorlopig programma
14.00 uur Ontvangst
14.15 uur Opening

1. Toelichting project vanuit JBN, door Cor van der Geest
2. Toelichting project vanuit Gemeente Eindhoven, door Wethouder Sport Marriët Mittendorff Aansluitend Ondertekening overeenkomst
Aansluitend Gelegenheid tot het stellen van vragen / maken van interviews

Telefoon: +31 (0)30-6038114
Telefax: +31 (0)30-6044323
Email: Judobond@jbn.nl