TROS


Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 05-03-2009

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 6 maart
Nederland 1 - 22.00 uur

SURINAAMSE MOEDER ZOEKT HAAR DRIE KINDEREN IN NEDERLAND

In VERMIST van vrijdag 6 maart een opmerkelijk verzoek van een Surinaamse moeder. In de zomer van 2008 wordt een TROS-medewerker in Suriname aangeklampt door een vertwijfelde vrouw. Ze heet Carlien en vertelt een even herkenbaar als triest verhaal. Op jonge leeftijd krijgt ze drie kinderen waarvoor ze niet kan zorgen. Ze komen onder de hoede van een Nederlands echtpaar dat belooft contact te houden. Maar na een paar brieven hoort Carlien niets meer uit Nederland. Daarom doet ze een emotionele oproep: ,,Meneer Jongbloed, alstublieft help me mijn kinderen te vinden".

Verder zou na 15 jaar de vermiste Ineke Fleurke herkend zijn in een Gronings kerkgebouw. En het verhaal van een vijfjarig meisje uit Capelle aan den IJssel tijdens een bezoek aan Disneyland Parijs: ,,Die meneer wenkte me en greep me toen ineens vast".

Tot slot in VERMIST een openhartig gesprek met Dineke, dochter van de in 2001 verdwenen Adri Knops: ,,Mijn vader vermist, mijn broer onder verdacht omstandigheden overleden. Wat gebeurt er toch in onze familie?".

Presentatie: Jaap Jongbloed

Meer informatie via de website: www.vermist.nl




TROS