Ingezonden persbericht


Rotterdam, 5 maart 2009

Vijf finalisten Create YOUR WORLD starten met hun droom Vanavond is in YOUR SPACE, de fysieke jongeren hang-out van YOUR WORLD; Rotterdam Jongerenhoofdstad van Europa 2009, bekend gemaakt wie de vijf finalisten zijn van Create YOUR WORLD. Joey de Loor, Geliza Nicolaas, Vincent Kneefel, Kim Out en Arnela Dobric zijn de gelukkige winnaars die hun droom gaan waarmaken. Door optredens in o.a. Hart van Nederland en Pauw & Witteman trokken zij veel internetstemmen. YOUR WORLD ondersteunt de jongeren vier maanden lang in het proces naar de wezenlijke uitvoering.

Create YOUR WORLD
Create YOUR WORLD is een coaching-event in het kader van YOUR WORLD dat erop gericht is jongeren in hun kracht te zetten: Wat kan ik? Wat wil ik? En hoe zet ik de dingen die ik wil in de wereld? In het weekend van 24 en 25 januari werden in YOUR SPACE, de fysieke jongeren hang-out van YOUR WORLD, 240 geselecteerde jongeren gecoacht door bekende Nederlanders. Nicolette Kluiver, Hugo Borst, Miryanna van Reeden, Howard Komproe en Timor faciliteerden de jongeren in hun zoektocht naar hun krachten en moedigden hen aan deze verder te ontwikkelen. Het weekend was een interactieve ontdekkingsreis vol inspiratie, dialoog en motivatie. Uit de 240 aanwezige jongeren koos de jury tien finalisten die een maand lang campagne voeren tot en met 5 maart. Op die dag wordt deels door internetstemming deels door de stem van de jury bepaald welke vijf jongeren hun wensdroom waar mogen maken. YOUR WORLD ondersteunt deze finalisten vier maanden lang in hun proces op weg naar verwezenlijking van hun droom.

YOUR WORLD
In 2009 is Rotterdam: YOUR WORLD, de eerste Europese Jongerenhoofdstad. YOUR WORLD stimuleert inbreng en betrokkenheid van jongeren, biedt ruimte voor talentontwikkeling en werkt aan eerlijke beeldvorming van jonge Rotterdammers. Óók na 2009. Kijk voor het programma op www.your09.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht