Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 08.45 uur

Utrecht, 06-03-2009

Fietsendief

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 maart op de Vismarkt een man aangehouden omdat hij een fiets had weggenomen op de Stadhuisbrug.

Via het cameratoezicht werd omstreeks 03.20 uur gezien dat een man op de Stadhuisbrug bezig was met het openbreken van een fiets. De verdachte fietste op de gestolen fiets weg in de richting van de Vismarkt. Hier werd hij door twee agenten aangehouden. De 43-jarige man uit Utrecht werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij een andere man had bedreigd.

Rond 18.05 uur kreeg de politie een melding dat een man bedreigingen had geuit bij een horecagelegenheid aan de Lange Jansstraat. De man zou hierbij ook een mes gebruikt hebben. Ter plaatse bleek dat de verdachte inmiddels was weggelopen in de richting van de Voorstraat. Hier zagen agenten, dat de man bij het zien van de politie, snel een winkel binnenliep.

Omdat niet zeker was of de 48-jarige verdachte uit Utrecht nog een mes op zak had, werd hij onder bedreiging van pepperspray, gedwongen op de grond te gaan liggen. Hierop werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Meisje aangehouden voor diefstal

UTRECHT In een winkel aan de Rijnkade heeft de politie donderdagmiddag een minderjarig meisje aangehouden voor het plegen van een diefstal.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 15.20 uur dat een meisje zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk werd gezien dat het meisje en diefstal pleegde. Het 15-jarige meisje uit Nieuwegein werd aangehouden en aan de gewaarschuwde politie overgedragen. Zij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Vernieling

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden voor vernieling omdat hij tegen een auto had aangeschopt.

In de parkeervakken naast het politiebureau Paardenveld ontstond donderdagmiddag onenigheid tussen twee bestuurders. Een 48-jarige man uit Utrecht werd boos op een 31-jarige vrouw uit Utrecht omdat hij dacht dat er schade aan zijn auto door de vrouw was toegebracht. Om de eventuele schade te regelen reed de vrouw iets verder naar de ingang van het bureau. Hier werd de man boos om, stapte uit en liep op de auto van de vrouw af. Hij schopte tegen de motorkap, waardoor een forse deuk ontstond. De politie was dichtbij en hield de man aan voor vernieling.