Gemeente Vlaardingen


Regionale klimaatagenda

06 maart 2009


Vorige w eek woensdag was het druk in het stadhuis. Bijna 40 wethouders, burgemeesters en andere betrokkenen bij de samenwerking in de regio op het gebied van milieu kwamen bijeen om te praten over de regionale klimaatagenda. Minister Cramer van VROM moest helaas op het allerlaatst afzeggen.

De regionale klimaatagenda is een samenwerking van zestien regiogemeenten gericht op CO2-reductie (40% minder in 2025). De gemeenten zijn inmiddels bezig met dertien regionale milieuprojecten op terreinen als wonen, bedrijven, duurzame energie, gemeentelijke organisatie en verkeer en vervoer.

De deelnemers kwamen bij elkaar om inspiratie op te doen van elkaars projecten en om een kijkje te nemen in Vlaardingen. De groep ging eerst op bezoek bij de Sperwerlaan, een renovatieproject van woningcorporatie Waterweg Wonen dat zowel zorgt voor wooncomfort als voor flinke energiebesparing.

De Begoniastraat zorgde voor een warm welkom

Daarna reed de milieuvriendelijke VIP-bus naar de Begoniastraat, een van de Vlaardingse straten die meedoen moet het Klimaatstraatfeest; een actie waarbij deelnemende straten punten kunnen verdienen met allerlei acties voor het milieu. De bewoners van de Begoniastraat hebben zich in korte tijd zich opgewerkt tot vijfde klimaatstraat van Nederland.