Gemeente Delft

Kavelverkoop gemeente succesvol

De 17 vrije bouwkavels aan de Laan van Groenewegen die de gemeente Delft in september 2008 uitgaf zijn allemaal verkocht. Tijdens een drukbezochte informatieavond op 19 februari jl. werden de kopers in de gelegenheid gesteld vragen te stellen over hun bouwplan aan specialisten van diverse vakteams van de gemeente. Overeenkomstig het beeld dat past bij een lintbestemming ontwikkelen de kopers plannen voor woningen in verschillende bouwstijlen. Een aantal van deze bouwplannen is reeds goedgekeurd door de Commissie Welstand. Naar verwachting zal de bouw van de eerste woning op een vrije kavel aan de Laan van Groenewegen medio dit jaar van start gaan.

Ronald Vuijk, wethouder Economische Zaken en projectwethouder Harnaschpolder Delft: 'We zijn als gemeente erg verheugd met de succesvolle verkoop van deze bouwkavels. Deze kavels stellen mensen in staat hun woondroom waar te maken en een eigen huis te bouwen. De kavels liggen op een prachtige plek, in het zogenaamde lint, de historische bebouwing. Het is een bijzondere plek in een toch al bijzondere nieuwe woonwijk Harnaschpolder. Harnaschpolder Delft krijgt een groen en waterrijk karakter en heeft vooruitstrevende elementen.'

Harnaschpolder Delft wordt een waterrijke, groene woonwijk met circa 1.300 nieuwe woningen, op nog geen tien minuten fietsen van het centrum van Delft. Verschillende ontwikkelaars bouwen hier de komende jaren een grote diversiteit aan woonsferen en woningtypes in verschillende prijsklassen. De hoogwaardige architectuur en inrichting van de openbare ruimte geven de wijk een aantrekkelijk gezicht. Door de toepassing van een innovatieve energievoorziening heeft de wijk een laag energieverbruik. Naast de woningen komt een brede school met kinderdagverblijf en een woonzorgzone. 30% van de te bouwen woningen wordt in de sociale sector gerealiseerd.

Meer informatie over Harnaschpolder Delft op www.wonentussendeschatten.nl

Noot voor de redactie (