Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Speelsteden EK Korfbal 2010 bekend

Zeist, 6 maart 2009
Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) heeft Almelo, Den Haag, Leeuwarden, Rotterdam en Tilburg aangewezen als de vijf speelsteden voor het Europees kampioenschap Korfbal. Het EK vindt plaats van vrijdag 22 t/m zondag 31 oktober 2010. De finale wordt gespeeld in sportpaleis Ahoy in Rotterdam. Aan het EK nemen 16 landen deel.

De voorrondes van dit topsportevenement worden gespeeld van vrijdag 22 t/m zondag 24 oktober 2010 in de vier speelsteden Almelo, Den Haag, Leeuwarden en Tilburg. Gedurende deze drie dagen wordt in een poule van vier teams gestreden voor plaatsing voor de kampioenspoules. Van 25 t/m 31 wordt in Rotterdam gespeeld. Nederland speelt zijn poulewedstrijden in Leeuwarden.

Het Nederlands team verdedigt voor het eerst zijn titel in eigen land. Nederland werd eerder in Lissabon (1998), Terrassa (2002), en Boedapest (2006) Europees kampioen. Door het toegenomen aantal korfballanden in Europa wordt het EK uitgebreid van acht naar zestien deelnemers. Het EK is eveneens een kwalificatiemoment voor het WK korfbal 2011 in Shaoxing, China. De bijna dertig landen die in Europa zijn aangesloten bij de IKF, spelen kwalificatierondes in 2009 (wereldwijd kent de IKF 57 aangesloten landen).

Vruchtbare samenwerking
Directeur van het KNKV, Jaap Broersma, is erg enthousiast over de aangewezen steden. "De goede presentaties en de sterke organisatie zijn de punten waarop we gekozen hebben voor deze steden. Het EK Korfbal zal door vruchtbare samenwerking met de gemeenten en verenigingen uitgroeien tot een succes. Nederland staat in oktober 2010 geheel in het teken van korfbal. Wij verheugen ons zeer op dit topevenement en samen met de gemeenten gaan we er een mooi feest van maken".

"Het EK Korfbal ondersteunt de ambities van Nederland om zich als topsportland te profileren. In samenwerking met de IKF en de speelsteden gaan we dit evenement gebruiken om het grote publiek te laten zien dat korfbal een moderne mediagenieke topsport is. De finale wordt zoals altijd gespeeld in Ahoy. Een EK Korfbal is voor Nederland heel bijzonder. Het past namelijk uitstekend in de filosofie en de ambities van het Olympisch Plan 2028, waarin overheden en NOC*NSF de visie hebben geformuleerd om van Nederland een echt internationaal aansprekend sportland te maken", aldus Broersma.