Politie Amsterdam-Amstelland



Woninginbrekers aangehouden / Reinier Noomstraat Ouderkerk a/ Amstel (06/03/09)

Twee van de drie inbrekers van een woning aan de Reinier Noomstraat in Ouderkerk aan de Amstel zijn woensdagavond 4 maart rond acht uur door oplettende buurtbewoners op heterdaad aangehouden.

Het gestommel in een woning, waarvan bekend was, dat de bewoner niet thuis was viel zodanig op, dat omwonenden alarm sloegen. De politie zette een helikopter en een speurhond in op jacht naar de ontvluchtte daders. Een van hen kon op aanwijzingen van de helikopterbemanning in een brandgang worden aangehouden. De ander werd in een auto aangetroffen. De speurhond vond in een tuin inbrekersgereedschap terug.

De derde man is ontkomen. Zij worden verdacht van twee inbraken. Er was echter niets weggenomen. De 28 en 34 jarige verdachten, zonder vast woon- of verblijfplaats, worden vandaag voorgeleid.

Getuigen gezocht na aanrijding / Westeinde (06/03/09)

Een 24-jarige vrouw uit Amsterdam ligt met een hersenschudding thuis, nadat zij op vrijdagnacht 27 februari rond kwart voor vier, met haar fiets op de kruising Utrechtsestraat-Westeinde was betrokken bij een aanrijding met een personenauto. De automobilist is daarbij doorgereden. De politie is op zoek naar getuigen.

De vermoedelijk zilverkleurige stationwagon kwam vanuit de richting van de Utrechtsestraat en stak de kruising met de Weteringschans met Westeinde recht over. Na de aanrijding is hij waarschijnlijk weggereden in de richting van de Van Woustraat. Een aantal getuigen heeft zich spontaan gemeld bij de politie.

Omdat de identiteit van de bestuurder en om welk voertuig het gaat nog steeds niet bekend is, roept de politie andere getuigen op, contact op te nemen met telefoonnummer 0900-8844.