Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - vrijdag 6 maart 2009

Toeslag voor mensen die langdurig een minimuminkomen hebben

Langdurig rondkomen van weinig geld, dat valt niet mee. Daarom kunnen mensen die al drie jaar of langer moeten rondkomen van een inkomen op bijstandsniveau recht hebben op de langdurigheidstoeslag. In 2009 is deze toeslag door de gemeente vastgesteld op ¤ 498,-- voor een echtpaar of samenwonenden, ¤ 447,-- voor een alleenstaande ouder en ¤ 349,-- voor een alleenstaande.

Om voor de langdurigheidstoeslag in aanmerking te komen moet de aanvrager tussen de 21 en 65 jaar oud zijn en drie jaar of langer een inkomen op bijstandsniveau hebben. Ook mag het vermogen niet hoger zijn dan ¤ 10.910,-- voor een gezin of ¤ 5.455,-- voor een alleenstaande. Bij gehuwden en samenwonenden gelden deze voorwaarden ook voor de partner.

Hoe aanvragen?
Bij de hoofdafdeling Sociale Zekerheid, Stadhuisplein 3, liggen aanvraagformulieren klaar. Deze kunnen worden opgevraagd bij de receptie. Het ingevulde formulier kan worden ingeleverd bij de receptie van Sociale Zekerheid of worden opgestuurd naar het adres dat op het formulier staat. Bij verschillende vragen op het aanvraagformulier staat vermeld dat er een bewijsstuk moet worden meegestuurd. Deze bewijsstukken heeft Sociale Zekerheid nodig om het recht op langdurigheidstoeslag vast te kunnen stellen. Als de gevraagde bewijsstukken niet worden meegestuurd kan de aanvraag niet worden afgehandeld.

Meer informatie
Voor meer informatie of met vragen kunnen mensen contact opnemen met Sociale Zekerheid, telefoon 033 469 56 95, bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur.

Noot voor de redactie,