Ingezonden persbericht


Vaarwel verspilling: Fujitsu Siemens Computers presenteert op CeBIT 2009 de eerste 0-Watt PC ter wereld

De eerste 0-Watt PC verbruikt geen energie in uitgeschakelde en slaapmodus, maar kan zelfs dan beheerd worden

Maarssen, 6 maart 2009 - Fujitsu Siemens Computers pakt op CeBIT 2009 in Hannover uit met een wereldprimeur: de allereerste 0-Watt PC. Met deze nieuwe groene innovatie neemt Fujitsu Siemens Computers eens te meer de leiding in Groene IT. De 0-Watt PC verbruikt in uitgeschakelde en in slaapmodus geen stroom, maar kan zelfs dan beheerd worden. Dit elimineert energie- en geldverspilling op kantoor en is ook goed voor het milieu. De 0-Watt functie zal vanaf de zomer van 2009 beschikbaar zijn op de ESPRIMO E7935 0-Watt en de ESPRIMO P7935 0-Watt. Op CeBIT wordt de 0-Watt PC gepresenteerd in Green IT World, Hal 8, Stand B02.

Een effectief energiebeheer is belangrijk om onze planeet te redden, maar ook om overbodige kosten te voorkomen en de productiviteit op peil te houden. Volgens het recentste onderzoek van Gartner kunnen ondernemingen met 2.500 pc's elk jaar meer dan 40.000 dollar besparen door PC Power Management Activation te gebruiken - en nog eens 6.500 dollar door de stekker van ongebruikte machines uit het stopcontact te halen. Volgens Gartner schakelen veel bedrijven hun computers niet uit, uit angst dat updates tijdens werkuren de productiviteit zullen beperken.

Met zijn 0-Watt PC heeft Fujitsu Siemens Computers dit dilemma opgelost. In uitgeschakelde en slaapmodus verbruikt de pc geen stroom. Wanneer de pc buiten de normale kantooruren moet worden beheerd, bijvoorbeeld om software te updaten, kan men een tijdvenster programmeren waarin de pc automatisch "ontwaakt" en klaar is voor updates. Na die periode keert de computer terug naar 0-Watt stand-by. De gebruiker kan de pc inschakelen met de gewone schakelaar op het voorpaneel.

Alle business pc's van Fujitsu Siemens Computers presteren dankzij de "Low power soft off"-functie nu al beter dan de recentste EU-richtlijn, die vanaf 5 januari 2013 een energieverbruik van minder dan 0,5 Watt in stand-by voorschrijft.

Het verbruik in stand-by is echter niet de enige groene troef van de 0-Watt PC. Andere milieuvriendelijke kenmerken zijn een buitengewoon efficiënte voeding, die met haar 89% efficiëntie volledig aan de vereisten van ENERGY STAR® 5.0 voldoet (de nieuwe norm die op 1 juli 2009 ingaat). Dankzij halogeenvrije moederborden, een geschakelde monitoruitgang, de nieuwe energiezuinige Intel® chipset en processors en het gebruik van milieubewuste materialen in het volledige productieproces is de 0-Watt PC een echte "groene" investering.

Met de 0-Watt PC zet Fujitsu Siemens Computers de volgende stap naar een compleet assortiment milieubewuste producten die volledig in de groene visie van de onderneming passen. Hij is het logische verlengstuk van de 0-Watt Monitor die vorig jaar op CeBIT werd gelanceerd. De monitor gebruikt een andere technologie dan de pc, maar Fujitsu Siemens Computers bezit het patent op beide.

De 0-Watt PC zal in het begin van de zomer van 2009 leverbaar zijn in de versies ESPRIMO E7935 0-Watt en ESPRIMO P7935 0-Watt.

Meer informatie vindt u online op www.fujitsu-siemens.com/0watt. Foto's kunnen gedownload worden op de mediaserver van Fujitsu Siemens Computers, http://fsc-mediaserver.com.


- einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese leverancier van IT-infrastructuur. Door het leveren van infrastructuurproducten, -oplossingen en -diensten evenals van beheerde infrastructuurdiensten of een combinatie van deze pakketten, beschikken onze klanten over de vrijheid te kiezen voor de IT-infrastructuur die het best bij hun specifieke behoeften past.

Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten en richt zich op zowel grote, kleine en middelgrote ondernemingen als op particulieren. De divisie Infrastructure Services is actief in 170 landen. Het bedrijf maakt optimaal gebruik van de wereldwijde samenwerking en het innovatievermogen van beide aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG.

Fujitsu Siemens Computers is een van de pioniers in het aanbieden van een volledig assortiment van milieubewuste producten en in het gebruik van milieuvriendelijke technologieën en processen gedurende de volledige levenscyclus van een product.

Voor meer informatie over Fujitsu Siemens Computers, bezoekt u: www.fujitsu-siemens.com Informatie over verantwoordelijk ondernemen vindt u op

www.fujitsu-siemens.com/aboutus/sor/index.html.

PR-contactpersonen:

Christiene Bouwens

Manager Marketing Communicatie

Tel : +31 (0)346 - 598 794 / +31 (0)6-533 86 091

Telefax: +31 (0)346-550152

E-mail : <:blocked::mailto:christiene.bouwens>christiene.bouwens@fujitsu-siemens.com

Marenthe de Nijs

PRima!

Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Telefax: +31 (0)172-479607

E-mail: <:blocked::mailto:marenthe>marenthe@primacommunicatie.nl