Gemeente Zaanstad

06-03-2009

Tijdelijke huisvesting voor bewoners De Bloemkorf

Voor 21 van de 28 gezinnen die boven het winkelcentrum, dat woensdagavond is afgebrand, wonen, is tijdelijke huisvesting gevonden. De drie samenwerkende woningcorporaties in Poelenburg, Parteon, ZVH en Rochdale hebben dit gezamenlijk mogelijk gemaakt.

Vandaag hebben de corporaties en gemeente met de gezinnen gesprekken gevoerd over vervangende woonruimte. Er is geïnventariseerd waar woningen beschikbaar zijn en welke passend zijn gezien de verschillende gezinssamenstellingen. Een groot deel van de woningen kan vandaag nog betrokken worden. Niet alle gezinnen konden vandaag de tijdelijke woning al bezichtigen, daarom worden de bezoeken maandag vervolgd.

Voor de overige 7 huishoudens wordt volgende week gekeken naar beschikbare woonruimte. De corporaties verwachten deze gezinnen volgende week een geschikte woning aan te kunnen bieden.

Er worden gestoffeerde en ongestoffeerde woningen aangeboden. De bewoners kunnen eventueel gebruik maken van een renteloze lening van EUR 500 van de gemeente om de eerste spullen aan te schaffen.

Vanmiddag is bekend geworden dat de bewoners van de Dodonaeusstraat dit weekend hun woning mogen betreden. De huurders van de winkelruimten mogen ook een kijkje nemen rond hun bedrijfsruimte. Volgende week donderdag is er een bijeenkomst voor ondernemers waar zij meer te horen krijgen over eventuele mogelijkheden met betrekking tot de voortzetting van hun bedrijf.

Aanbod huisraad
Verschillende particulieren hebben zich de afgelopen twee dagen bij de gemeente gemeld om goederen beschikbaar te stellen voor de getroffen bewoners. Het gaat hierbij om kleding, bedtextiel, huishoudelijk apparaten en meubels. Stichting Welsaen heeft aangeboden om de coördinatie op zich te nemen.

Vanaf zondag 8 maart van 14.00 tot 16.00 uur kunnen mensen kleine spullen afleveren bij buurtcentrum de Poelenburcht aan Weerpad 1a te Zaandam. Vanaf maandag kan dit tijdens de openingstijden van het buurtcentrum. Het verzoek is om op de zakken aan te geven wat de inhoud is, bijvoorbeeld dameskleding, bedtextiel, of huishoudelijk textiel. Voor meubels kan vanaf maandag contact gezocht worden met Welsaen. Daar is nu nog geen opslagruimte voor beschikbaar.

De contacten met Stichting Welsaen verlopen via het telefoonnummer: 075-6160769 of per e-mail: poelenburcht@welsaen.nl. Mensen worden verzocht bij hun e-mail onder onderwerp `Brand Poelenburg' te vermelden.