Ingezonden persbericht


Mood Elevator viert 4 jaar bestaan met Carl Craig!

Mood Elevator bestaat vier jaar. Nog net geen vijf, maar toch een zeer solide reden om flink los te gaan. Zekers wanneer je je bedenkt dat dit feestelijke gebeuren op vrijdag 6 maart zal worden opgesierd door niemand minder dan living Detroit houselegende Carl Craig.

Een fraaiere bekroning op vier jaar "elevatende moods" valt niet te wensen. Place to be. De helling in Utrecht.

Vier jaar geleden begon het in de Poema en daarop volgden avonden in o.a Paradiso, 11 (R.I.P), Doornroosje en de Stubnitz. Met muzikale diversiteit hoog op de prioriteitenlijst groeide Mood Elevator langzaam uit tot datgene wat het nu is. Een concept van liefhebbers, voor liefhebbers. Van Luke Slater tot Koze en van Jerome Sydenham tot Soulphiction. Naast de club gerelateerde dingen heeft Mood Elevator de afgelopen vier jaar als co-organisator van Have A Nice Day en Good Life festival tevens een tweetal super coole festivals in handen. Op 4 juli vindt bijvoorbeeld alweer de vijfde editie van HAND plaats in het altijd pittoreske Eibergen.

Een goed feest heeft een aantal belangrijke en simpele elementen. Goede muziek, een vast publiek, en een goede locatie waar dit alles tot zijn recht komt. Met die elementen gaat Mood Elevator in de toekomst aan de slag. Want met een vaste verse tweemaandelijkse ME in Tivoli de Helling en een eerste ME in de splinternieuwe Amsterdamse club Trouw met Martyn en Andy Stott op 8 mei pronkend op de line up ziet 2009 er fraai uit. Mooie toekomstmuziek waarmee ME rustig verder bouwt aan een eigen structurele avond waarbij hokjes en andere stijlbeperkingen taboe zijn. Goede muziek laat zich namelijk niet in een rijtje plaatsen.

Nu snel naar 6 maart daar is het nu toch echt even om te doen. Want met Carl Craig val je direct met je neus in de boter. Zonder twijfel is Craig een van de meest spraakmakende en grensverleggende technoproducers van de afgelopen twintig jaar. Altijd zoekend naar vernieuwing zonder zijn kenmerkende eigen stijl te verliezen aan modieuze trends. Zeer gevarieerd doch altijd met een onmiskenbare aangebrachte Craig stempel. Als een van de eerste (Paperclip People en Innerzone Orchestra) combineerde hij techno met oude zwarte muziekgenres als jazz en gospel. Onder talloze pseudoniemen (o.a. Shop, Tres Demented, Designer Music) heeft hij de meest prachtige dingen gereleased en als eigenaar van het invloedrijke Planet E label, thuisbasis voor bekende artiesten als Kevin Saunderson, Moody Mann en bijvoorbeeld Recloose, heeft hij een zeer fraaie bijdrage geleverd aan datgene wat tegenwoordig wordt gezien als het typische Detroit geluid. Door klappers als 'The Climax', 'The Machine' en zijn weergaloze remix voor Dave Angel 'Airborne' heeft hij zich voorgoed onsterfelijk gemaakt. Onlangs gooide hij nog hoge ogen door een uiterst bijzondere samenwerking met het Deutche Grammofon waarbij hij gevraagd was om klassieke stukken opnieuw te componeren. Als dj staat Carl Craig garant voor een muzikale geschiedenisles waarin hij een aanstekelijke aaneenschakeling van dikke sfeervolle Detroit-achtige platen weet te blenden tot een danssensatie waarin funk, soul en electronica hand in hand gaan. Mood Proof. Dat is zeker.

De voltallige Mood Elevator delegatie bestaande uit Darko Esser, Pitto en Brent Roozendaal zullen een moeilijk lekkere warm up draaien om daarna gezamenlijk in het feestgedruis op te gaan. Het ultra vette cultuurgezelschap www.Je-Moeder.nl zorgt voor de broodnodige gekkigheid waarbij moedergevoelens en andere warme zaken de boventoon zullen voeren. Vingerverf topt dit alles visueel af en zorgt voor dat kleine beetje extra. Het zijn de kleine dingen die het doen. En over doen gesproken. Een oproep voor al die sfeermakers, kastkanjers en dansfanaten die er de afgelopen jaren regelmatig bij waren. Duizend maal dank en hopelijk tot disco!

Als laatste nog even dit. De voorverkoop loopt als een malle dus als je zeker wil weten dat je erbij kan zijn. Koop dan snel een kaartje. Er kunnen slechts 500 mensen naar binnen en op is op.


---

Vrijdag 6 maart: Mood Elevator 4 years on!
Line up: Carl Craig (planet e), Darko Esser (wolfskuil records/ mood elevator), Pitto (area remote/ mood elevator), Brent Roozendaal (crackhouse/mood elevator) 23.00 - 06.00
Vvk: ¤ 13,/ Dvk: ¤ 13,-
Tivoli De Helling, Utrecht
www.tivoli.nl

More info: www.moodelevator.nl

----------

Flyer:
http://www.moodelevator.nl/flyers/6maart/MOODFRONTS.PNG http://www.moodelevator.nl/flyers/6maart/MOODBACKS.PNG