Ingezonden persbericht



Graag uw aandacht voor bijgaande schriftelijke vragen van Kamerlid Joël Voordewind over het rapport van de Amerikaanse regering, waarin staat dat de mensenrechtensituatie in China het afgelopen jaar is verslechterd.

ChristenUnie Tweede Kamerfractie


----------

Vragen van het lid Voordewind (ChristenUnie) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het rapport van de Amerikaanse regering waarin staat dat de mensenrechtensituatie in China het afgelopen jaar is verslechterd


* Hebt u kennisgenomen van het mensenrechtenrapport 2008 over China, uitgebracht door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken?(1)
* Het rapport stelt dat er, uitgerekend in het jaar van de Olympische Spelen, een duidelijke verslechtering is opgetreden ten aanzien van de mensenrechten in China. In uw brief d.d. 6 november 2008 concludeert u dat er een lichte verbetering heeft plaatsgevonden.(2) Hoe verklaart u deze discrepantie, met name op het gebied van godsdienstvrijheid?
* Wat is uw reactie op het algehele rapport?
* Hoe denkt u de verslechterde mensenrechtensituatie via de EU bij de komende EU-China top in mei aan de orde te stellen?

///