Van der Moolen Holding NV

Amsterdam, 06-03-2009

Van der Moolen ziet af van verwerving belang GSFS

Van der Moolen Holding N.V. (Van der Moolen) en Global Securities Finance Solutions Holding B.V (GSFS) hebben, gezien de gewijzigde marktomstandigheden, in goed overleg besloten af te zien van de beoogde deelneming van Van der Moolen in GSFS.

Van der Moolen maakte op 21 november 2008 bekend een intentieverklaring te hebben getekend aangaande het nemen van een belang van 49,9% in GSFS Asset Management B.V. (GSFS AM) en een belang van 33,3% in Global Securities Arbitrage B.V. (GSA). De totale overnamesom van 43,3 miljoen zou worden voldaan in gewone aandelen Van der Moolen (29,15 miljoen) en een bedrag in contanten (14,15 miljoen).

Richard den Drijver, CEO Van der Moolen, zegt in een toelichting op het besluit: De ontwikkeling van de koers van het aandeel Van der Moolen in de afgelopen maanden heeft ertoe geleid dat het nemen van een belang in GSFS AM en GSA tegen de afgesproken condities, niet zou leiden tot de waardecreatie voor onze aandeelhouders die ons voor ogen stond. We zien daarom af van de voorgenomen transactie. Van der Moolen zal zich nu volledig richten op het autonoom uitbouwen van de bestaande trading- en brokerage activiteiten.

Van der Moolen en Global Securities Finance Solutions Holding B.V. ("GSFS") geven aan dat de samenwerking met GSFS ongewijzigd blijft.