Bolletje kiest voor geïntegreerde oplossing van Schouw Informatisering


ETTEN LEUR, 20090306 -- A-merk producent Bolletje heeft de contracten getekend met Schouw Informatisering voor de implementatie van een nieuwe bedrijfsbrede ERP oplossing. Door veroudering van de huidige oplossing en een nieuwe strategie voor de bedrijfsautomatisering is Bolletje op zoek gegaan. Harry Lentferink, ICT Manager bij Bolletje, vertelt: `We hebben voor Schouw Informatisering gekozen doordat zij synergie bieden. Namelijk met de geïntegreerde oplossing Microsoft Dynamics® NAV en SI Foodware®, de add-on specifiek voor voedingsmiddelenbedrijven. Én de vele Food kennis en ervaring die Schouw heeft opgedaan.'

Van beschuitenbakker tot A-merk
Halverwege de 20e eeuw werd de ambachtelijke bakkerij van de broers Ter Beek door hen ontwikkeld tot een echte beschuitfabriek. Uit die tijd stamt de naam Bolletje en werd succesvol gestart met het bouwen van een merk. Inmiddels bestaat Bolletje al meer dan 140 jaar en heeft de producent ruim 500 medewerk(st)ers, verdeeld over de bakkerijen in Almelo, Heerde en Amsterdam. Naast beschuit produceert Bolletje broodvervangers, broodsoorten, koeken, broodbeleg, zoutjes en seizoenproducten (zoals Kruidnoten). Een aantal van deze producten worden onder de noemer van Nederlandse specialiteit in het buitenland verkocht.

Nieuwe bedrijfsbrede oplossing
`De reden om op zoek te gaan naar een nieuwe bedrijfsbrede ERP oplossing was doordat ons huidige financiële pakket end-of-life was,' vertelt Lentferink. `Daarnaast is ons logistieke maatwerk systeem functioneel goed maar technologisch gedateerd.' Bolletje had twee wensen om tot een nieuwe strategie voor de bedrijfsautomatisering te komen. Namelijk een oplossing die het mogelijk maakt om de omslag te maken van afdelingsgericht naar procesgericht werken. Als tweede wil Bolletje graag dat, afspraken, rollen en verantwoordelijkheden duidelijk kunnen worden geborgd.

Nieuwe strategie bedrijfsautomatisering
Naar aanleiding van de gekozen strategie voor de bedrijfsautomatisering had Bolletje de keuze voor twee mogelijke scenario's. Lentferink licht toe: `We hadden de keuze om het huidige maatwerksysteem aan te passen met moderne technologie en daarmee het diverse IT landschap dat we al hebben te handhaven. Of de implementatie van een nieuw te selecteren ERP systeem.' De keuze was voor Bolletje snel gemaakt en heeft een drietal leveranciers gevraagd een RFI/RFQ op te stellen inclusief een fit-gap analyse.

Synergie
`We hebben voor Schouw gekozen doordat met SI Foodware de functionele dekking goed is en de complexiteit van de oplossing handelbaar is. Daarnaast heeft Schouw veel food kennis en ervaring opgedaan. Met andere woorden door te kiezen voor Schouw krijgen we synergie: 1+1=3,' vertelt Lentferink enthousiast. Bolletje heeft gekozen voor Dynamics NAV doordat deze oplossing laagdrempelig en makkelijk aan te leren is. Dit komt met name doordat het lijkt op de bekende producten van Microsoft, zoals bijvoorbeeld Outlook. Met de aanvulling van SI Foodware kwam Bolletje tot de noodzakelijke functionele dekking van haar bedrijfsprocessen. Lentferink vult aan: `Samen met de branchespecifieke add-on SI Foodware vormt dit een prima totaaloplossing met groeipotentie!'

Schouw BV





Ingezonden persbericht