Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 23 februari 2009

State@Filmmuseum
Avondvullend filmprogramma met hiphopmagazine State

In 2009 presenteert het Filmmuseum een drietal avonden in samenwerking met andere organisaties. Nieuwe doelgroepen kunnen zo kennis maken met het Filmmuseum. De serie opende 25 januari jl. met de goedbezochte AMFI@Filmmuseum-avond, in samenwerking met het Amsterdam Fashion Institute. Vrijdag 6 maart is het de beurt aan de hiphoppers van het online magazine State.

Vrijdag 6 maart presenteren het Filmmuseum en online hiphopmagazine State (http://www.statemagazine.nl/) het programma State@Filmmuseum in het Filmmuseum. De avond staat in het teken van film en hiphop.

Street art en Wu-Tang Clan
State@Filmmuseum presenteert twee belangrijke Amerikaanse hiphopdocumentaires. Te zien zijn Bomb It (2007, Jon Reiss) en Rock the Bells (2006, Denis Hennely, Casey Suchan). Bomb It is een wervelende documentaire over graffiticultuur. De makers filmden op vijf continenten en brachten de wereldwijde invloed van de van oorsprong Amerikaanse street art in beeld. In de spannende tourdocumentaire Rock the Bells wordt promotor Chang Weisberg gevolgd in zijn pogingen alle negen leden van rapcrew Wu-Tang Clan tegelijk op het podium te krijgen. Een 'ongelooflijk meeslepende film' oordeelde het Amerikaanse filmblad Premiere over Rock the Bells.

20.00 Bomb It (93 min.)
21.30 Pauze
22.00 Rock the Bells (103 min.)

Kaarten
Passe-partout voor de gehele avond: ¤12,50; losse film ¤ 7,80 (korting niet van toepassing). Kaarten zijn te koop bij de Filmmuseum-kassa, Vondelpark 3, Amsterdam. Reserveren wordt aanbevolen: 020-5891400.

Meer informatie:
FILMMUSEUM, Marnix van Wijk (pers- & pr-attaché), tel: 020-5891405, e-mail: mwijk@filmmuseum.nl