Warchild


Succesvolle goede doelen-actie op Dr. Nassau Juniorcollege Op vrijdag 6 maart vindt op het Dr. Nassau Juniorcollege in Beilen de afsluiting plaats van een bijzondere goede doelen-actie. Alle klassen hebben geld opgehaald voor War Child, Plan Nederland en de Doe een wens-stichting. De opbrengst wordt op 6 maart op feestelijke wijze overhandigd aan de goede doelen.

De actie is een initiatief van docent Erie van der Lest. Omdat hij dit schooljaar 25 jaar in Beilen les geeft, gaf hij iedere klas tien euro. Zijn boodschap daarbij was: "Maak hier zo veel mogelijk geld van voor het goede doel". De leerlingen mochten zelf goede doelen nomineren. De klassen die het meeste geld hebben gegenereerd, mogen op 6 maart een cheque overhandigen aan de uitgekozen goede doelen. Hoeveel geld precies is opgehaald, is nog een verrassing, maar de inzamelingsactie was een groot succes.

Twee weken lang waren de leerlingen actief in Beilen en omgeving. Er werden zelfgebakken koekjes verkocht, collectes gehouden en lootjes verkocht. Sportcentrum De Smelt in Assen stelde zelfs een uur lang haar zwembad en schaatsbaan ter beschikking, zodat de leerlingen sponsortochten konden houden.

Tijdens de afsluiting op 6 maart zullen leerlingen op het schoolpodium uitleggen waarom ze juist voor deze goede doelen hebben gekozen. Een belangrijke reden is natuurlijk dat zij zich allemaal inzetten voor kinderen. Vertegenwoordigers van War Child, Plan Nederland en Doe een wens zullen de cheques in ontvangst nemen en vertellen waar de donatie voor gebruikt gaat worden.