Ingezonden persbericht


Nederland en Argentinië in de Davis Cup
Live bij Sport1 gratis voor iedere digitale televisiekijker

Amsterdam, 2 maart 2009 - Sport1 zendt in samenwerking met de KNLTB en hoofdsponsor REAAL Verzekeringen live en exclusief de eerste ronde in de Wereldgroep tegen Argentinië uit. Het REAAL Nederlands Davis Cup Team, dat vorige maand door Davis Cup-captain Jan Siemerink bekend werd gemaakt, bestaat uit Jesse Huta Galung, Thiemo de Bakker, Matwé Middelkoop en Rogier Wassen. Via Sport1 is het voor álle digitale televisiekijkers mogelijk om gratis de Nederlanders live te volgen vanuit Buenos Aires, Argentinië op 6, 7 en 8 maart. Nooit eerder kwamen beide landen tegen elkaar uit in het oudste en grootste landentennistoernooi ter wereld. Beide landen hebben een jarenlange Davis Cup-historie, respectievelijk sinds 1920 en 1923. Na de overwinning op Zuid-Korea in september 2008 is Nederland sinds september 2006 weer terug in de Wereldgroep. De huidige toernooi-opzet bestaat sinds '81 en maakt onderscheid tussen de Wereldgroep en diverse regionale groepen. Alleen de landen in de Wereldgroep spelen jaarlijks om de Davis Cup-titel. Andere landen proberen via regionale groepen te promoveren naar de Wereldgroep. Het wedstrijdschema van de Davis Cup op Sport1 ziet er als volgt uit: Vrijdag 6 maart
14.00 uur Single partij 1
18.00 uur Single partij 2

Zaterdag 7 maart
15.00 uur Dubbel partij

Zondag 8 maart
14.00 uur Single partij 3
18.00 uur Single partij 4

Deze bijzondere samenwerking luidt namens Sport1 een uitgebreide tennisprogrammering in, die de komende maanden op de zender te zien is. Sport1 zendt later dit seizoen ook de ATP World Tour Masters, Roland Garros en Wimbledon uit.

"Deze wedstrijd is voor Sport1 een prachtige aanvulling op het reeds uitgebreide tennisaanbod dat de komende maanden te zien is", aldus Kees Jansma - directeur Sport1.

Het live commentaar bij Sport1 komt voor rekening van Kristie Boogert, Mariette Pakker en Theo Bakker.

Voor deze gratis doorgifte heeft Sport1 overeenstemming bereikt met de kabelmaatschappijen (Ziggo, UPC, CAIW, Delta en Kabel Noord), CanalDigitaal en Tele2.

Over Sport1
Sport1 (www.sport1.nl) is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, internet als voor een mobiel platform. Sport1 biedt twee digitale 24-uurs sportkanalen en zes extra kanalen voor live evenementen, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, darts, golf en tennis te zien. Sport1 biedt ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, CAIW, Delta, Tele2 of via Canal Digitaal. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.

Contactpersoon
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sport1 - Chellomedia Communications
Judith Huisman
T : 020.7783855
M : 06.53831316
E : jhuisman@chellomedia.com