RTL Group

Juryleden coachen eigen kandidaten naar de 'X FACTOR' liveshows

Vrijdag 6 maart worden de vier categorieën 'X FACTOR'-kandidaten verdeeld over de juryleden, waarna Gordon, Angela Groothuizen, Eric van Tijn en Stacey Rookhuizen alles uit de kast trekken om hun kandidaten klaar te stomen voor de liveshows. Gordon is blij met de categorie meiden, Eric focust zich op de groepen, Angela leeft zich uit met 26+ en Stacey mag met de jongens aan de slag. De strijd tussen de juryleden barst los!

In de komende twee afleveringen, de Jury Visits, zien we hoe de juryleden hun kandidaten op geheel eigen wijze voorbereiden op het grote podium. Ook vinden er weer audities plaats, want de juryleden kiezen welke drie van de vijf acts uit hun categorie over het meeste talent beschikken en doorgaan naar de liveshows.

De juryleden staan er niet alleen voor, ze hebben allemaal iemand uitgenodigd om hen bij te staan: Eric wordt geholpen door producer Jochem Fluitsma, Gordon vindt steun bij zangeres Ingrid Simons, Angela heeft producer Ruud Milder als klankbord en Stacey laat zich bijstaan door componist en producer Tjeerd Oosterhuis. Daarnaast schakelen de juryleden diverse professionals in om de zangkunsten en performance van hun talenten naar een hoger niveau te tillen. Zo zien we onder meer visagist Leco van Zadelhoff, zangeres Angéla Kramers van de Dolly Dots, styliste Xandra Brood, zanger Jeroen van der Boom, zangcoach Babette Labeij en styliste Chantal Bles.
Op de X Campus worden de kandidaten intensief begeleid door zangcoaches Babette Labeij, Lisa Boray, Ellen Eeftink en choreograaf Tim Noble. Op het gebied van styling worden de zangtalenten ondersteund door niemand minder dan modeontwerper Daryl van Wouw en styliste Xandra Brood.

In de eerste aflevering van de Jury Visits, vrijdag 6 maart, is te zien hoe Gordon en Eric elk vanuit hun eigen achtergrond op geheel eigen wijze aan de slag gaan met hun kandidaten. Zo vertrekt Gordon met zijn meiden naar de PC Hooftstraat in Amsterdam om eens lekker te shoppen. En 's avonds spelen ze truth or dare. Eric pakt het serieuzer aan en gaat met zijn groepen naar de geluidsstudio om flink te oefenen. Aan het einde van deze aflevering is het tijd voor de audities: Gordon doet dit in zijn gezellige huiskamer en laat de meiden louter zijn eigen repertoire zingen, terwijl Eric het grootschaliger aanpakt en de groepen meeneemt naar de grootste TV-studio van Europa.

Uitzending: vrijdag vanaf 20.30 uur bij RTL 4

Website: xfactor.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Danielle van Es, via tel. 035-6718 482 of danielle.van.es@rtl.nl en met Roos Franssen, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 6718624 of roos.franssen@rtl.nl