TNO

03 maart 2009

TNO-lector alternatieven voor dierproeven aan Hogeschool Utrecht

Cyrille Krul wordt 6 maart 2009 geïnaugureerd als lector aan Hogeschool Utrecht binnen het Kenniscentrum Innovative Testing in Life Sciences & Chemistry. Dit kenniscentrum richt zich op het ontwikkelen, implementeren en valideren van methoden voor het testen van nieuwe stoffen, zoals medicijnen.

Cyrille Krul houdt zich bezig met alternatieven voor dierproeven en Raymond Pieters (IRAS) met het efficiënter testen van veiligheid en therapeutische werking van stoffen. Beiden zullen op 6 maart een openbare les verzorgen en ter gelegenheid hiervan is een afschrift verschenen. Doel van het kenniscentrum is om in nauwe samenwerking met TNO en Universiteit Utrecht (IRAS), studenten en docenten een bijdrage te laten leveren aan de ontwikkeling van nieuwe testmethoden voor het bedrijfsleven. De mogelijkheden tot succesvol innoveren worden vergroot door de kennisuitwisseling tussen Hogeschool Utrecht en de beide instituten TNO en IRAS.

TNO ziet deze samenwerking als een unieke kans om innovatieve kennis beschikbaar te maken voor het MKB en onderschrijft het belang van het opleiden van vakkundige onderzoeksmedewerkers op het gebied van innovatieve testmethoden.

Contactpersoon

Dr. C.A.M. (Cyrille) Krul
030 694 45 80