Het Gesprek

Een Goede Wereld 6 maart van start op Het Gesprek

Amsterdam, 4 maart 2009 - Met ingang van vrijdag 6 maart gaat `Een Goede Wereld' van start op Het Gesprek. Tussen 19 en 24 uur worden achtereenvolgens een actualiteitenrubriek, talkshow en documentaire uitgezonden die gelieerd zijn aan een van de 64 goede doelen van de Postcode Loterij. Beau van Erven Dorens, Lennart Booij en Elsemieke Havenga treden voorlopig afwisselend op als host van de talkshow.

De programmering ziet er als volgt uit:
o 19.00- 19.30 uur: Een Goede Wereld.nu
Actualiteitenrubriek met nieuws en nieuwtjes op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten, natuur & milieu en sociale cohesie. De presentatie is in handen van verslaggeefster/nieuwslezer Carine Holties, afgewisseld met journaliste en presentatrice Elsemieke Havenga.
o 19.30- 21.00 uur: Een Goede Wereld
Talkshow/debat onder leiding van Beau van Erven Dorens, Lennart Booij of Elsemieke Havenga. Hierin staat het werk van een van de 64 goede doelen van de Postcode Loterij centraal. Aansluitend wordt een documentaire of film uitgezonden.
o 21.00 - 21.30 uur: BBC Nieuws (reguliere programmering). o 21.30 - 23.00 uur: Herhaling talkshow Een Goede Wereld en documentaire.
o 23.00 - 23.30 uur: BBC Hard Talk (reguliere programmering). o 23.30 - 00.00 uur: Herhaling actualiteitenrubriek Een Goede Wereld.nu

Inhoud uitzending vrijdag 6 maart
19.00 - 19.30 uur: Een Goede Wereld.nu
Aan bod komen onder andere het 30-jarig bestaan van Greenpeace, de samenwerking tussen Unicef en Ikea en een interview met journaallezer Gerard Arninkhof die voor Free Voice naar de grens van Birma reisde. Hij doet verslag over de problemen van de journalisten ter plekke om in een land zonder persvrijheid te werken.

19.30 - 20.30 uur: Een Goede Wereld
De eerste uitzending is gewijd aan het Wereld Natuur Fonds. Directeur van het WNF, Johan van de Gronden, gaat in gesprek met bioloog Midas Dekkers, schrijver van het boekenweekessay. Actrice Carice van Houten bezoekt het berggorillaproject In Rwanda om in de praktijk kennis te maken met de aanpak van het Wereld Natuur Fonds.

20.30 - 21.00 uur: Documentaire
In deze documentaire komt kosmonaut en WNF-ambassadeur André Kuypers in contact met mensapen in Borneo.

Over de Nationale Postcode Loterij
De Nationale Postcode Loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk door het organiseren van een loterij. Vijftig procent van de bruto-opbrengst van de Nationale Postcode Loterij is bestemd voor projecten in de samenleving. Dankzij 2,5 miljoen deelnemers aan de Postcode Loterij in 2008 werd een recordbedrag van ruim 244 miljoen euro verdeeld over 66 goede doelenorganisaties. Deze organisaties zijn werkzaam op het gebied van mens en natuur in Nederland en daarbuiten. Dit zijn onder meer Cordaid Memisa, Greenpeace, Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Unicef, Humanitas en Stichting DOEN.

Over Het Gesprek
Het Gesprek biedt inspiratie, nieuws en inhoud met programma's over actualiteiten, maatschappij, cultuur en media. Het Gesprek zendt 24 uur per dag digitaal uit via kanaal 25 en analoog van 14.00 tot 02.00 uur via de kabel. Ook is de zender te volgen via www.hetgesprek.nl. Het Gesprek werkt nauw samen met partners als de BBC, het Concertgebouw, De Baak en de Nationale Postcode Loterij.