Deelgemeente Charlois Rotterdam

Aanstaand weekend: Muziek op Zuid

Vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 maart bruist Rotterdam-Zuid van de muziek. Stichting het Rotterdams Cultuuratelier organiseert dan op een viertal locaties Muziek op Zuid.

Met dit driedaagse festival wil de stichting de oude muziekcultuur van Rotterdam-Zuid nieuw leven inblazen. Want wie twintig jaar geleden door de straten van Rotterdam Zuid slenterde, hoorde vanuit menig kroeg de klanken van lokale muzikanten. Rotterdam Zuid bruiste! Het Rotterdams Cultuuratelier wil deze muzikale hoogtijdagen laten herleven.

En het blijft niet bij een eenmalig evenement: vanuit de gedachte dat muziek een wereldtaal is en men elkaar via deze taal zoveel beter zou kunnen leren kennen, wil het Rotterdams Cultuuratelier zoveel mogelijk initiatieven, bands, muzikanten, kleinschalige festivals en organisaties samenbrengen onder de noemer Muziek op Zuid.

Vrijdag 6 maart,

17.00 - 20.00 uur, Theater Zuidplein: Kees Corbijn, Simone Roerade, première van de film Muziek op Zuid (film over legendarische muzikanten en de muzikale hoogtijdagen van Rotterdam Zuid, en de toekomst van muziek op Zuid)

Zaterdag 7 maart,

13.00 - 15.00 uur, Winkelcentrum Keizerswaard: De Gehoorgangsters met Jos
Valster

20.00 - 22.00 uur, Poortgebouw : The Lick

Zondag 8 maart 17.00 - 20.00 uur, Muziekcafé Spot the Loony: South Side Session

Afsluiting & jamsessie voor alle muzikanten van Rotterdam-Zuid.