Gemeente Meerssen


Gezamenlijk persbericht van de gemeenten Beek en Meerssen van donderdag 5 maart 2009

Veiligheidscertificaten voor
bedrijventerreinen rond luchthaven

Vrijdag 6 maart a.s. wordt het certificaat 'Keurmerk veilig Ondernemen Bedrijventerreinen' (KVO-B) uitgereikt aan de burgemeesters van de gemeenten Beek en Meerssen, de brandweer, de politie, Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Limburg Zuid en Bedrijvenvereniging Maastricht Airport. Het KVO-B-certificaat geldt voor de bedrijventerreinen Technoport Europe en Maastricht Aachen Airport in de gemeente Beek en het bedrijventerrein Bamfortweg in de gemeente Meerssen en wordt uitgereikt door Sjef Bastiaanse van MKB Limburg.

Het KVO is een convenant tussen bovengenoemde partijen waarin de werkwijze is vastgelegd om te komen tot gezamenlijke veiligheidsmaatregelen in de openbare ruimte(n), alsmede de normen waar deze maatregelen aan moeten voldoen, met als einddoel een structureel veilig bedrijventerrein.

Actiepunten uit het plan van aanpak zijn onder meer de huidige collectieve surveillance te vervangen door camerabewaking. Daarbij wordt ook onderzocht welke kansen en mogelijkheden parkmanagement te bieden heeft en wat het voor deze bedrijventerreinen kan opleveren.

Het KVO is in het leven geroepen om landelijk op een gestructureerde manier te werken aan schone en veilige bedrijventerreinen. Het keurmerk is gebaseerd op afspraken die in 2000 zijn gemaakt door MKB-Nedeland, VNO-NCW, verzekeraars en ministeries van Economische Zaken, Justitie en Binnenlandse Zaken. MKB-Nederland heeft daarbij een coördinerende rol.