UWV


Banen en scholing centraal tijdens brancheweken UWV WERKbedrijf

6 maart 2009

UWV WERKbedrijf gaat dit voorjaar per branche de aandacht vestigen op beschikbare vacatures en scholingsmogelijkheden. Wekelijks staat een andere branche centraal, te beginnen met de agrarische sector. Daarna volgen onder meer de zorg, de beveiliging, de horeca, de bouw, de ambachten, industrie en techniek en de callcenter branche. Het officiële startschot van deze brancheweken wordt op vrijdag 6 maart gegeven in het Zeeuwse Westdorpe.

De Brancheweken 2009 zijn een initiatief van UWV WERKbedrijf in samenwerking met brancheverenigingen, opleidingsinstituten, kenniscentra en gemeenten. De deelnemende partijen vinden het van belang om, juist in deze tijd van oplopende werkloosheid, gezamenlijk de problemen op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden.

Tijdens de brancheweken organiseert UWV WERKbedrijf diverse activiteiten om werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact te brengen, zoals banenmarkten, vacaturecafés, workshops, bedrijfsbezoeken en `speedmeets'. Er is extra aandacht voor om- en bijscholing, competentietesten, het ervaringscertificaat (EVC) en de combinatie leren en werken.

De brancheweken gaan op vrijdag 6 maart officieel van start tijdens de open dag van het Voorlichtings- en Opleidingscentrum Glastuinbouw in het Zeeuwse Westdorpe. Hier verrijst in 2009 een glastuinbouwcomplex dat op termijn werk zal bieden aan honderden werknemers en waar ook personeel kan worden opgeleid.