Gemeente Borsele

MEE Zeeland dichterbij voor Borselse inwoners

MEE Zeeland is voortaan iedere dinsdagmiddag aanwezig op het gemeentehuis in Heinkenszand. Inwoners van Borsele met een beperking moesten voorheen nog naar Goes voor vragen of ondersteuning. Dat is nu niet meer nodig. De gemeente Borsele ziet MEE Zeeland daarom als een goede aanvulling op het reeds bestaande Zorgloket InZet. Bij dit loket kunnen de Borselse inwoners terecht die een beperking hebben, of de familie en contactpersonen daarvan. Omdat het Zorgloket niet alle vragen kan beantwoorden, kunnen de cliënten voortaan gelijk worden geholpen door MEE Zeeland.

MEE Zeeland is er voor alle mensen met een beperking, zoals een lichamelijke, verstandelijke, visuele of auditieve beperking, een chronische ziekte of mensen met autisme. MEE geeft op deze terreinen informatie, advies en ondersteuning. De organisatie kan ondersteuning bieden op het gebied van aanpassingen en hulpmiddelen of op het gebied van werk of juist vrijetijdsbesteding. Voorheen werkten MEE Zeeland en het Zorgloket InZet al goed samen. Regelmatig gebeurde het dat een vraag die aan het Loket werd gesteld, thuishoorde bij MEE Zeeland. Doordat MEE Zeeland nu op dinsdagmiddag aanwezig is op het gemeentehuis, hebben de medewerkers van beide organisaties nog sneller contact met elkaar.

Mensen met vragen kunnen een afspraak maken met MEE Zeeland via (0113) 225000. MEE Zeeland is iedere dinsdag op het gemeentehuis aanwezig van 13.00 tot 16.00 uur. Het Zorgloket Inzet is op werkdagen geopend van 8.30 tot 12.30 uur en telefonisch te bereiken via (0113) 238315.