Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 6 maart 2009

Politieman houdt in vrije tijd winkeldief aan

Enschede

Een 43-jarige politieman, die in zijn vrije tijd winkelde in Enschede, hield een winkeldief aan.

Op donderdag 5 maart om 10.13 uur fietste een politieman, in zijn vrije tijd dus gekleed in burger, over de Heurne in Enschede. Hij zag een man, met een fiets, bij een rek met tassen van een winkel staan. Deze man pakte een tas uit van het rek en fietste weg in de richting van de Kalanderstraat. De politieman is achter de man aangefietst. Hij zag dat de man het labeltje van de gestolen tas eraf trok en weggooide. De politieman heeft de man, een 36-jarige uit Enschede, aangesproken en meegenomen naar de betreffende winkel. Daar werd hij overgedragen aan de politie. De 36-jarige man deed afstand van de tas en werd overgebracht naar het politiebureau. De man is een veelpleger en werd in verzekering gesteld. De man heeft in het kader van het collectieve winkelverbod een gele kaart uitgereikt gekregen. (09-025409)

Man vindt zijn gestolen bromfiets terug

Enschede

Een 20-jarige man uit Enschede vond zijn gestolen bromfiets terug. De politie hield een 14-jarige jongen aan voor diefstal c.q.heling.

Op 27 februari deed een 20-jarige jongen aangifte van diefstal van zijn bromfiets. Op donderdag 5 maart om 20.31 uur trof de man zijn bromfiets op het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede aan. Hij belde de politie die ter plaatse kwam. Op dat moment kwam ook een 14-jarige jongen uit Enschede bij de bromfiets. Hij vertelde dat hij de bromfiets had gekocht. De jongen is door de politie aangehouden voor diefstal c.q. heling. De 14-jarige jongen heeft vaker strafbare feiten gepleegd. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten. Tevens is jeugdzorg ingeschakeld. (09-024047)

Fietser aangereden door auto
Wierden

Een 16-jarige jongen uit Wierden raakte op 5 maart rond 13.50 uur gewond toen hij werd aangereden door een auto.

De jongen fietste over de Rijssensestraat en kreeg geen voorrang van een 61-jarige man uit Wierden die met zijn auto vanuit de Stegeboersweg de Rijssensestraat opreed. De fietser kwam via de motorkap op het wegdek terecht. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie maakt proces-verbaal op. (09-025529)

Man gewond bij bedrijfsongeval Almelo

Een 41-jarige man uit Almelo raakte op 5 maart rond 08.20 uur gewond bij een bedrijfsongeval bij een bedrijf aan de Bornsestraat.

De man was bezig in een ruimte van de bedrijfsbrandweer toen een kraan van een persluchtfles afbrak, waardoor de fles, aangedreven door 300 bar perslucht, door de ruimte vloog. Daarbij raakte de man gewond aan zijn arm. Hij werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie doet nader onderzoek naar dit voorval. (09-025322)

Hyver opgepakt met vuurwerkpistool Enschede

Een 29-jarige man uit Enschede en een 33-jarig en 30-jarige vrouw uit Enschede werden op 5 maart aangehouden nadat er vuurwerkpistolen in hun woning werden ontdekt.

De politie kwam de zaak op het spoor omdat de 33-jarige vrouw op Hyves op een foto stond afgebeeld met een pistool. Uit onderzoek kwam het adres van deze vrouw naar voren. De 33-jarige vrouw gaf aan dat de foto gemaakt was in de woning van de 30-jarige vrouw. Daarom is daar het onderzoek voortgezet. Uiteindelijk bleek dat in deze woning meerdere vuurwerkpistolen met munitie aanwezig waren. Deze werden door de politie inbeslag genomen. De 30-jarige vrouw en haar 29-jarige huisgenoot die eigenaar van de vuurwerkpistolen waren, krijgen een boete van de officier van justitie. (09-025347)

tel. 053-4555588

---- --