Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 06-03-2009

Politie zoekt getuigen van vernielde autos

GIETEN De politie heeft zeven aangiftes opgenomen van vernielingen aan autos in Gieten. Zo is onder meer een aantal banden van de autos lek gestoken. De voertuigen stonden op zondag 1 maart tussen 17.30 uur en 20.30 uur geparkeerd aan de Ambachtstraat. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (09-015840)

Woninginbraak
ASSEN Donderdagmorgen tussen 08.00 en 09.15 uur vond er een inbraak plaats in een woning aan de Ereprijsstraat. Een raamkozijn werd vernield waarna de dader naar binnen kon klimmen. De buit bestond uit een laptop, fototoestel, mobiele telefoon en geld. (09-016171)

Winkeldiefstal
ASSEN Een 41-jarige vrouw uit Assen werd donderdagmiddag aangehouden bij een tuincentrum aan de Borgstee. Ze passeerde de kassa waarna het alarm afging. Na onderzoek bleek dat ze voor ruim honderd euro aan goederen niet had afgerekend. Na overleg met justitie werd aan de verdachte een dagvaarding uitgereikt. Het tuincentrum gaf de vrouw een winkelverbod. (09-016227)

Politie rolt dankzij M. weer een hennepkwekerij op EMMEN Na een Meld Misdaad Anoniem Melding rolde de politie donderdag een hennepkwekerij op. Deze werd in een woning aan de Lippingeslag aangetroffen en bestond uit 25 planten. De stroom werd niet illegaal afgenomen. Tegen de 44-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. De kwekerij werd vernietigd. (09-016231)
Hennepkwekerijen levensgevaarlijk

In veel hennepkwekerijen wordt de stroom illegaal afgetapt. Door de vaak amateuristische wijze waarop dit gebeurt, gecombineerd met een in veel gevallen knullig aangelegde elektrische installatie, bestaat een zeer grote kans op kortsluiting. Kortsluiting in een hennepplantage leidt in de meeste gevallen tot brand. Jaarlijks ontstaan tientallen branden als gevolg van kortsluiting in een hennepplantage. Meestal blijft de brand beperkt tot een uitgebrande kamer. In een enkel geval brandt echter een hele woning of loods volledig af. Ook naastgelegen gebouwen lopen soms aanzienlijke schade op. Vooral het feit dat uw woning schade kan oplopen als gevolg van een illegale hennepplantage bij de buren, is reden genoeg om van verdachte adressen melding te maken bij de politie of M.

Hennepkwekerij in de buurt?

Politie Drenthe werkt actief aan een veilige leefbare woonomgeving. Zeker als het gaat om drugsdelicten of daaraan gerelateerde feiten. Als u het vermoeden heeft dat er in uw omgeving een hennepplantage zit, als u stankoverlast heeft van een wietlucht of als u denkt dat er dealeractiviteiten met betrekking tot drugs plaatsvinden, neem dan contact op met de politie (0900-8844). U kunt ook een email sturen naar info@drenthe.politie.nl. Melden bij M. kan natuurlijk ook.

M (Meld Misdaad Anoniem) 0800 - 7000
M.is een meldlijn waar mensen anoniem informatie kunnen geven.M. kan anonimiteit waarborgen doordat het telefoonnummer van de melder niet is te zien.M. noteert geen naam, adres en andere persoonlijke gegevens en bewaart geen telefoongesprekken. Het belang van de anonimiteit van de melder weegt altijd zwaarder dan de kwaliteit van de melding. M. is gratis!

Politie houdt man aan terzake mishandeling
COEVORDEN De politie heeft donderdagavond een 37-jarige Coevordenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor een 57-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. De verdachte, die de mishandeling bekende, was op verzoek van zijn vriendin naar het bedrijf van het slachtoffer gegaan. Zijn 24-jarige vriendin had daar een woordenwisseling en handgemeen gekregen over een openstaande rekening die ze nog moest betalen. De opgetrommelde vriend kwam ter plaatse en sloeg en schopte het slachtoffer die gewond raakte aan zijn hoofd. De verdachte werd ingesloten. (09-016374)

Politie zoekt veroorzaker ongeval
EMMEN Donderdagavond raakte een 18-jarige inwoonster van Emmen gewond bij een ongeval op de Statenweg. De vrouw reed als bestuurster van haar personenauto over de Statenweg, komende uit de richting van de Landschapslaan in de richting van de Vissershoek. Ter hoogte van het Shell-tankstation werd ze over de aceerstrook ingehaald door een kleine donkere personenauto die haar sneed. Ze moest hierdoor naar rechts sturen en botste tegen een lantaarnpaal. De vrouw moest met nekklachten overgebracht worden naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Haar auto raakte zwaar beschadigd. (09-016371)

Harddrugsonderzoek

EMMEN De politie heeft donderdagavond twee mannen in een woning aan de Bruntingerbrink aangehouden. Het gaat om de 32-jarige bewoner die verdacht wordt van het bezit dan wel handel in harddrugs. De man werd inverzekering gesteld. Ook een 40-jarige Emmenaar werd als gebruiker aangehouden. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. In de woning werden een aantal zakjes wit poeder aangetroffen. Deze worden door de politie onderzocht. (09-016270)

Politie neemt vuurwerkpistolen inbeslag
EMMEN Donderdagmorgen heeft de politie in een woning aan de Laan van de Marel drie vuurwerkpistolen en munitie inbeslaggenomen. Tevens trof de politie een seal-bag met hennepresten, een seal-bag met henneptoppen en een doos met henneptoppen aan. Tegen de 34-jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt. (09-016116)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.