Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 06-03-2009

Woningoverval

IJSSELSTEIN Een man werd op donderdagavond 5 maart in zijn woning overvallen.

Een 48-jarige man uit IJsselstein had onlangs goederen te koop aangeboden op internet. Een geïnteresseerde man belde hem en zij spraken op donderdagavond af bij de woning van de IJsselsteiner aan de Pollux. Rond 21.45 uur belden twee mannen aan bij de woning en hij liet hen binnen. De twee bekeken wat goederen en wilde één daarvan kopen. Bij het afrekenen, werd de IJsselsteiner plotseling beetgepakt en geslagen. Toen hij een medebewoner om hulp riep, gingen de twee verdachten ervandoor. Zij namen onder andere zijn portemonnee mee. De twee gingen er in een donkere auto vandoor.

Na de 112-melding gingen meerdere politie-eenheden met spoed naar de woning en de omgeving daarvan. Bij een onderzoek in de omgeving werden de verdachten niet meer aangetroffen. Het slachtoffer was gewond geraakt en werd ter plaatse door personeel van een ambulance behandeld.

Beide verdachten waren blanke mannen, één was opvallend lang de ander een stuk korter. Zij reden weg in een donkerkleurige auto.

Aan getuigen die de mannen donderdagavond op of in de omgeving van de Pollux hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Auto over de kop

NIEUWEGEIN Op donderdag 5 maart vond een zware aanrijding tussen twee autos plaats.

Rond 16.50 uur reed een 34-jarige automobiliste uit Houten over de Laagravenseweg, komende uit de richting van knooppunt Laagraven. Zij reed bij groen verkeerslicht linksaf de kruising met de Houtenseweg op. Een haar over de Laagravenseweg tegemoetkomende 42-jarige automobilist uit Hilversum negeerder het rode verkeerslicht, met een aanrijding tot gevolg. Door de aanrijding sloeg de auto van de Houtense over de kop. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. Zij hield spierpijn over haar hele lichaam aan het ongeval over. Tegen de Hilversummer wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanrijding bus bromfiets

NIEUWEGEIN Een bromfietser raakte op donderdag 5 maart gewond bij een aanrijding met een bus.

Rond 15.00 uur reed een 59-jarige buschauffeur over de Batauweg, komende uit de richting van het Muntplein en gaande in de richting van de Barnsteendrift. Over het fietspad reed een 33-jarige bromfietser uit IJsselstein in dezelfde richting. Voorbij de kruising met de Nedereindseweg minderde de bus vaart. Op het moment dat de bromfietser halverwege de bus reed, week de chauffeur naar rechts uit en zag daarbij de bromfietser over het hoofd. De bromfietser werd aangereden en kwam ten val.

Hij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar bleek dat hij enkele kneuzingen had opgelopen. Hij mocht aan het eind van de middag het ziekenhuis verlaten.

Babbeltruc

NIEUWEGEIN Een bejaarde vrouw werd op donderdag 5 maart het slachtoffer van een babbeltruc.

Rond 13.30 uur belde een vrouw op de Mendes Da Costalaan aan bij de woning van een 80-jarige vrouw. De vrouw hing een verhaal op en liep al pratend de woning in. Vermoedelijk heeft een andere verdachte kans gezien de woning binnen te komen en daar geld en sieraden te stelen, terwijl de vrouw de bewoonster aan de praat hield. Dat ontdekte de bewoonster pas toen de vrouw al was verdwenen.

Signalement

Blanke vrouw, 30-40 jaar, ± 1.65 meter, slank postuur, blond haar tot in de nek en zij sprak Nederlands met een buitenlands accent. Zij droeg een donkerblauwe jas en vermoedelijk een spijkerbroek.

Aan getuigen die de verdachte, mogelijk met andere personen, op of in de omgeving van de Mendes Da Costalaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.