Politie Groningen

Vrijdag 6 maart 2009

Provincie Groningen, 06-03-2009

Groningen: politie waarschuwt voor verdachte verkopers

De politie heeft donderdagmiddag een 42-jarige man uit Almelo aangehouden op de Zilverlaan in Groningen. De verdachte probeerde bij mensen geld te innen door kinderboekjes te verkopen. De betreffende boekjes zouden later worden langs gebracht. Ook konden mensen een machtigingsformulier tekenen. Na betaling van een geldbedrag van ongeveer 30 euro zouden de drie boekjes worden opgestuurd. De politie werd door een bewoner van een woning aan de Zilverlaan over dit verhaal gebeld. Toen agenten de man op straat aanspraken, had hij een onsamenhangend verhaal. Bovendien wijzigde hij de inhoud van zijn verhaal en handelswijze enkele keren. Hij werd vervolgens door de agenten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. Hij kreeg een bekeuring voor het venten zonder vergunning. De politie waarschuwt inwoners van Groningen om niet zomaar in zee te gaan met dergelijke verkopers. De kans is aanwezig dat mensen opgelicht kunnen worden. Het advies is om altijd te vragen naar de vergunning van de verkoper.

Groningen: winkeldief door de politie aangehouden

Een 31-jarige man uit Ter Apel is donderdagmiddag door de politie aangehouden voor winkeldiefstal. De man had bij een winkel aan de Oosterstraat in Groningen een jas ter waarde van 250 euro gestolen. Agenten zagen de man naar aanleiding van een tip van een beveiligingsmedewerker op de Vismarkt lopen. De dienders arresteerden de man. Hij gooide daarbij een kniptangetje weg. Op het politiebureau bekende hij de diefstal en het feit dat hij daarbij het kniptangetje had gebruikt. De politie trof bij een onderzoek in zijn woning meer dan 30 nieuwe jassen aan. De man is in de cel gezet. De politie stelt een onderzoek in. De jassen zijn in beslaggenomen.

Groningen: surprise voor Stadjer

De politie heeft donderdagochtend een 48-jarige man uit Groningen op plezierige wijze verrast. De agenten hadden dankzij een tip van een voorbijganger een motor op een voetbalveld aan de Kardingermaar aangetroffen. Bij navraag bleek het voertuig niet als gestolen te boek stond. Toen zij bij de eigenaar aanbelden, bleek dat de man zijn motor nog niet had gemist. Het voertuig is waarschijnlijk de voorgaande nacht gestolen. De motor was nagenoeg onbeschadigd. De Stadjer doet aangifte van de diefstal.

Groningen: man aangehouden voor het bezorgen van overlast

Een 30-jarige man uit Hollandscheveld is in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie aangehouden op de Mussengang in Groningen. De man stond hard schreeuwend op straat en maakte daarbij drukke bewegingen met zijn armen. Eerder die nacht was hij al door agenten aangesproken op hetzelfde gedrag. De dienders hadden de man op het hart gedrukt naar huis te gaan. De man was onder invloed van drank en drugs. Hij is ingesloten.

Groningen: vrouw gewond bij aanrijding

Een 48-jarige vrouw uit Zevenhuizen is donderdagavond op de kruising Eikenlaan met de Dierenriemstraat gewond geraakt. Een 47-jarige automobiliste uit Groningen verleende op de kruising geen voorrang aan de automobiliste uit Zevenhuizen. Getuigen zagen dat de Stadjer door het rode verkeerslicht was gereden. Door de aanrijding moest de 48-jarige voor nader onderzoek mee naar het ziekenhuis. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: meisje gewond na botsing met fietser

Een 17-jarig meisje uit Groningen is donderdagavond op de Rijksweg gewond geraakt bij een aanrijding. Het meisje merkte, rijdend op haar brommer, een voor haar rijdende fietsster te laat op. Zij botste vervolgens tegen de achterkant van de fiets van een 45-jarige vrouw uit Groningen. Door de aanrijding raakte de 17-jarige gewond. Zij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Baflo/Warffum: man bekent 15 inbraken en insluipingen

Naar aanleiding van een uitgebreid rechercheonderzoek is een 22-jarige man uit Baflo door de politie opgepakt voor het plegen van een groot aantal misdrijven. De inbreker heeft toegegeven dat hij 15 woninginbraken, insluipingen en diefstallen heeft gepleegd. De dief sloeg toe in Warffum en Baflo in de periode van november 2008 tot eind februari 2009. De man zit voor langere tijd vast en moet volgende week woensdag opnieuw bij de rechter-commissaris verschijnen. Die beslist of hij langer vast komt te zitten. De inwoner van Baflo is een bekende van de politie en eerder opgepakt voor soortgelijke misdrijven. De politie kwam de man op het spoor doordat hij bij een van de inbraken schoensporen in de sneeuw had achtergelaten.

Zuidhorn: gewelddadige man door politie aangehouden

Een 41-jarige man uit Sebaldeburen is donderdagmiddag door de politie bij zijn woning aangehouden voor bedreiging en vernieling. De man had even daarvoor bij een instelling in Zuidhorn familieleden en personeel bedreigd. Daarbij sloeg hij een raam kapot en vernielde andere huisraad. De man vertrok vervolgens naar zijn woning in Sebaldeburen. De aanleiding van het agressieve gedrag van de man is nog niet duidelijk. De politie heeft de man in de cel gezet en stelt een onderzoek in.

Scheemda: alcomobilist aangehouden

Een 58-jarige man uit Winschoten is in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie aangehouden op de Rijksweg A7 bij Scheemda. De automobilist bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau bleek hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De bestuurder is eerder gepakt voor het rijden onder invloed van drank. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Sappemeer: anonieme tip leidt naar hennepkwekerij

De politie heeft donderdagochtend in een schuur bij een woning aan de Ponser een hennepkwekerij opgerold. De politie stelde op basis van een anonieme tip een onderzoek in. Uiteindelijk troffen zij in de schuur een kwekerij met 20 hennepplanten aan. In dezelfde schuur trof de politie een kapsalon aan, die waarschijnlijk illegaal is. Deze ontdekking zal aan de Belastingdienst worden doorgegeven. De hennepkwekerij werd opgeruimd en vernietigd. De eigenaar van de kwekerij zal worden gehoord.

Veendam: man gewond na val

Een 64-jarige man uit Veendam is donderdagavond op de Molenstreek gewond geraakt. De Veendammer, die vermoedelijk onder invloed was, wilde op zijn fiets stappen. Dit ging fout, waardoor het slachtoffer met zijn hoofd op de grond viel. Hij werd met een hoofdverwonding naar het ziekenhuis gebracht.