CNV Onderwijs

6 maart 2009

Geen gedwongen ontslagen Roc Midden Nederland

Categorie: Nieuws CNV Onderwijs, Algemeen nieuws

Het in financiële problemen verkerende Roc Midden Nederland heeft van de bonden groen licht gekregen voor haar omvangrijke reorganisatieplan. De komende drie jaar sluit het Utrechtse mbo, één van de grotere instellingen met ongeveer 2.220 medewerkers en ruim 27.000 deelnemers, zeker 20 van de 52 locaties.

De ongeveer 230 banen die daardoor zullen verdwijnen gaan vooralsnog niet gepaard gaan met gedwongen ontslagen. Extra middelen zullen worden ingezet om vrijwillige mobiliteit te stimuleren. Ook zijn er vertrekregelingen voor vrijwillig ontslag en vervroegd pensioen. Daarnaast zullen, waar mogelijk, tijdelijke contracten niet verlengd worden.

Roc Midden-Nederland wil het geld dat hiermee wordt bespaard, aanwenden voor een kwaliteitsimpuls van het onderwijs. Daartoe wordt er geïnvesteerd in de verbetering van huisvesting en panden, krijgen ict-voorzieningen een impuls en komen er verhoudingsgewijs meer mensen voor de klas. Mochten de maatregelen medio 2009 onvoldoende blijken, dan zal er een sociaal plan op tafel komen.

PM

---