Politie Hollands Midden

Alphen - Hennepactie, woningen doorzocht

Alphen aan den Rijn, 06-03-2009 o De politie in Alphen aan den Rijn heeft in de week dinsdag 3 tot en met donderdag 5 maart een hennepactie gehouden en enkele woningen doorzocht op hennepkwekerijen. Vijf agenten uit het team, twee experts op het gebied van verdovende middelen van de korpsrecherche van politie Hollands Midden, studenten en medewerkers van NUON zijn ingezet.

In een woning aan de Boterbloemweg werden in vier slaapkamers in totaal 968 hennepplanten aangetroffen. Op een zolderkamer van een woning aan de Korenbloemweg werden 301 hennepplanten aangetroffen en in een woning aan de Herculesstraat, 25 hennepplanten en één kilo henneptoppen. De politie maakt proces verbaal op tegen de bewoners. In een woning aan de Bremstraat werden goederen gevonden die kunnen worden gebruikt om een hennepkwekerij te bouwen. In twee andere woningen werd niets rondom hennep aangetroffen. De ontmanteling van de kwekerijen werd verricht door Ecoloss, een gespecialiseerd bedrijf. Zij werden ondersteund door de facilitaire dienst van Politie Hollands Midden. Alle planten en goederen van de kwekerijen zijn vernietigd.

Tip de politie De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven en dus ook de maatschappij veel geld, zij zijn daarom ook getergd om hennepkwekerijen op te doeken.