Politie Midden- en West Brabant

persberichten district
Tilburg, 06-03-2009

Winkeldieven op heterdaad betrapt

GOIRLE - De politie heeft gisterochtend bij een supermarkt op de Hovel een 16-jarige jongen uit Hilvarenbeek aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers zagen dat de jongen diverse goederen uit de schappen nam en in zijn kleding stopte. Bij het verlaten van de winkel spraken de medewerkers hem aan en droegen hem over aan de gewaarschuwde agenten. Op het bureau bekende hij de diefstal.

TILBURG - Bij een supermarkt aan de Besterdring heeft de politie gistermiddag rond 14.30 uur een 27-jarige Tilburger aangehouden voor hetzelfde feit. Medewerkers zagen dat de man goederen uit de zaak wegnam. Voorbij de kassa werd hij aangesproken en overgedragen aan de politie.

TILBURG - Bij een elektronicazaak aan het Pieter Vreedeplein heeft de politie rond 14.30 uur een 39-jarige Bredanaar aangehouden voor diefstal van een GSM. De man had in de winkel de beveiligingssticker van de verpakking verwijderd waarna hij de winkel verliet. Bij de kassa spraken de medewerkers hem aan en troffen in zijn tas de ontvreemde GSM aan. De Bredanaar is overgedragen aan de politie.

Tilburger beledigt politie

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in de Korte Tuinstraat een 19-jarige Tilburger aangehouden voor belediging. Tijdens een
verkeerscontrole op de Noordhoekring zagen de agenten de man als passagier op een bromfiets zitten. De politie wilde hem aanspreken omdat hij geen helm droeg. Bij het zien van de agenten sprong hij van de bromfiets en nam de benen. Het lukte de agenten hem in een
brandgang van de Korte Tuinstraat te achterhalen. Op dat moment vond de Tilburger het nodig de politie te beledigen. Bij zijn aanhouding verzette hij zich waarop de politie geweld toepaste.

Ontspannen en gezellige sfeer in het centrumgebied van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een ontspannen en gezellige sfeer. De politie verrichte in totaal drie aanhoudingen. Naast een wildplasser die zich niet kon legitimeren hield de politie een tweetal aan voor vernieling van een autospiegel in de Tivolistraat. Agenten deelden in totaal zes bekeuringen uit voor onder andere wildplassen.

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden. Wie het centrumgebied bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik hoort daar niet bij! Bij zulke overlast komen agenten direct in actie. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Klant overtreedt winkelverbod

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 18.00 uur bij een
supermarkt aan de Broekhovenseweg een 48-jarige Tilburger aangehouden. Medewerkers van de supermarkt zagen de man in de winkel lopen en herkenden hem van een eerdere winkeldiefstal. Onderzoek wees uit dat hij tot maart 2010 een winkelontzegging had. De politie werd
gewaarschuwd die de man meenam.

Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan twee Tilburgse zaken

TILBURG - Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan twee Tilburgse zaken. De uitzending belicht een ernstige beroving van een Tilburgse vrouw en een mishandeling van een buschauffeur. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 9 maart 2009 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 10 maart om 17.00 uur.

Beroving Tilburgse vrouw
Een jonge vrouw wordt door de dader ernstig mishandeld als hij haar berooft .
Zij loopt op 3 februari 2009 door de brandgang achter haar huis, als er opeens een jongeman voor haar neus staat. Hij bedreigt haar meteen met een mes en roept dat hij geld wil. De jongen ziet kans om geld van de vrouw te pakken en haar tegelijkertijd met het mes in haar gezicht te snijden. Ook krijgt zij snijwonden aan haar handen.
Dan vlucht hij weg en de vrouw blijft gewond achter. Zij wordt in het ziekenhuis aan haar verwondingen geholpen.Van de dader is een
compositietekening gemaakt

Mishandeling buschauffeur
Een buschauffeur van Veolia in Tilburg zal 30 januari 2009 niet gauw vergeten. Die dag rijdt de man met zijn bus weg bij het centraal Station in Tilburg. Kort hierna, terwijl de bus over de Spoorlaan in Tilburg rijdt, maken een man en een vrouw in de bus een hoop stampij over het wel of niet oppikken van een passagier aan de overkant van de straat. De gemoederen lopen nogal hoog op. Als de bus bij een volgende halte stopt ziet die passagier kans toch nog in stappen. De
scheldende man en vrouw stappen vervolgens uit. Meteen hierop wordt de buschauffeur door de dader flink mishandeld. Het slachtoffer houdt er fikse verwondingen aan zijn hoofd aan over.

Politie arresteert broer na zware mishandeling

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 19.30 uur in een woning in de wijk Loven-Besterd een 45-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 47-jarige broer zwaar te hebben mishandeld. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer ontving gisteravond de melding van een vechtpartij in een woning. Daar troffen agenten het slachtoffer aan met verwondingen aan het hoofd. Na het verhaal aangehoord te hebben bleek dat de broers in de woning een
woordenwisseling hadden gehad. Tijdens het conflict had de verdachte zijn broer met meerdere vazen op het hoofd geslagen. De 47-jarige was daarbij ten val gekomen waarop de verdachte hem met een kurkentrekker bedreigd had. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. De verdachte mocht mee naar het bureau waar hij is ingesloten.

Bestuurders raken rijbewijs kwijt

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond 00.30 uur op de Paleisring een 18-jarige Tilburgse bestuurder van een snorfiets aangehouden. Tijdens controle bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 655 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond 05.00 uur in de
Sweelincklaan een 49-jarige automobilist uit Gilze aangehouden voor hetzelfde feit. Van de man, die onder invloed van alcohol verkeerde, werd op het bureau een ademtest afgenomen die uitwees dat hij 695 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 06-03-2009 11:27 | © Regio Midden en West Brabant |