Politie Haaglanden

Persberichten 6 maart

Haaglanden, 06-03-2009

Rugletsel door aanrijding
Westland/De Lier Een 33-jarige automobiliste uit De Lier raakte donderdag 5 maart gewond bij een ongeval op de Burgemeester Crezeelaan. De vrouw kwam in botsing met een 46-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De politie vermoedt dat de 46-jarige man het rode licht negeerde waarna het ongeval ontstond. De GGD vervoerde de 33-jarige naar het ziekenhuis met rugletsel.

Bromfietsers onderuit
Midden-Delfland/Den Hoorn De politie trof vrijdagochtend 6 maart om 06.00 uur een 44-jarige bromfietser uit Schipluiden aan op het wegdek van de Rijksstraatweg. De man was kennelijk door nog onbekende oorzaak ten val gekomen en had bij zijn val het bewustzijn verloren. De GGD vervoerde de man met ogenschijnlijk ernstig letsel naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Hondenbazen in gevecht
Midden-Delfland/Den Hoorn De politie moest donderdag 5 maart om 13.20 uur bemiddelend optreden nadat twee hondenbazen ruzie kregen. Een 31-jarige vrouw en een 68-jarige man kregen het in de Balije met elkaar aan de stok. Aanleiding voor de ruzie was het gedrag van de hond van de 68-jarige, die de hond van de 33-jarige vrouw belaagde. De ruzie liep vervolgens zo hoog op dat zij elkaar fysiek belaagden. De politie hield de 68-jarige man aan en ook de 33-jarige vrouw moest een verklaring afleggen. De politie onderzoekt wie van de twee is begonnen.

Bijzondere babbeltruc
Westland/Monster Een 72-jarige vrouw in een invalidenvoertuig raakte donderdag 5 maart gedupeerd bij een babbeltruc. De vrouw pinde geld bij een bank aan de Herenstraat en werd na het pinnen aangesproken door een andere man. Deze man vroeg of de vrouw geld kon wisselen. Dat wilde zij wel. Na het gesprek miste de vrouw echter het zojuist gepinde bedrag. Opvallend was dat de man die de vrouw van haar geld beroofde zelf ook in een invalidenvoertuig reed. Het ging om een blauw voertuigje met een 45 km/u-sticker. De man had een donkere huidskleur en was circa 50 jaar oud. Hij droeg donkere kleding.

Vrouwen betrapt op winkeldiefstal
Delft Beveiligingspersoneel betrapte donderdag 5 maart om 12.00 uur twee vrouwen (33 en 37 jaar) op winkeldiefstal. De twee dames namen bij diverse winkels de nodige goederen mee zonder te betalen. Bij een winkel aan het Bastiaansplein liepen zij tegen de lamp. De politie nam een grote hoeveelheid winkelartikelen in beslag en onderzoekt de zaak. Uit het eerste onderzoek bleek dat zij bij vier winkels hun slag sloegen. De vrouwen gebruikten hiervoor speciaal geprepareerde tassen om zo het alarm te kunnen omzeilen. Vrijdagmiddag vindt er overleg met het Openbaar Ministerie plaats over de vraag of de twee vrouwen nog langer vast blijven zitten. Eén van de twee is een veelpleegster uit Rotterdam.

Vernielers betrapt
Delft Vrijdagochtend 6 maart rond half zes hielden politieagenten vlakbij het Centraal Station twee jongens aan, nadat via cameratoezicht was gezien dat zij verschillende fietsen vernielden. Het tweetal, van 18 en 19 jaar uit Midden-Delftland en De Wolden, bleek teveel gedronken te hebben en is aangehouden.

Toerist mishandeld en beroofd
Delft De politie zoekt naar getuigen van een beroving. In een winkelcentrum aan de Troelstralaan is donderdagmiddag 5 maart rond drie uur een toerist hardhandig van zijn mobiele telefoon beroofd. De 33-jarige man, die verblijft in Delft, zag plotseling drie personen op hem afkomen, waarna zijn telefoon uit zijn handen werd gerukt. Toen hij de telefoon terug wilde pakken, kreeg hij van één man een klap in het gezicht. Ook nadat het slachtoffer op de grond valt, wordt hij nog geslagen en geschopt. De verdachte heeft een donkere huidkleur en is ongeveer 1.70 meter lang. Hij heeft een fors postuur en kort donker haar. Ten tijde van de beroving en mishandeling droeg hij een bruine lederen jas. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Beginnend bestuurder in de fout
Pijnacker Een 20-jarige automobilist vestigde vrijdagochtend 6 maart om 01.00 uur door zijn rijgedrag de aandacht van de politie op zich. De man reed vrij hard over de Westlaan. Toen agenten de man daarover aanspraken, bleek dat hij als beginnend bestuurder teveel had gedronken. Hij blies op het politiebureau 150 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Babbeltruc
Nootdorp Een nog onbekende man dupeerde donderdag 5 maart om 16.00 uur een 72-jarige inwoner van Nootdorp. Op de Kerkweg belde de onbekende man aan bij de 72-jarige, vertelde dat hij en zijn vrouw pech hadden en vroeg of ze bij hem in de garage even mochten bellen. Dat vond de Nootdorper prima en hij liet het stel binnen. Eenmaal in de woning ging de bewoner op zoek naar een telefoonboek. Ondertussen wist het duo zijn portemonnee te pakken en nam daaruit een geldbedrag mee. Toen zij waren vertrokken ontdekte de man de diefstal en belde daarop de politie. Opvallend was dat de oplichters met een licht Duits accent spraken. De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de bank of de politie belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Dronken Pool in de cel
Zoetermeer Een beschonken Pool nam donderdag 5 maart om 12.30 uur bij een winkel aan de Argonstraat tien gereedschapstukken mee zonder daarvoor te betalen. De man viel op door zijn gedrag en toen de caissière de man aansprak vielen er tangen uit zijn jas. De caissière belde direct de politie die de man insloot. In de cel trachtte de man te ontsnappen. Hij zag een muur voor een deur aan en liep in zijn vlucht een bult op zijn hoofd op. De politie maakte proces-verbaal tegen de man op.