Ingezonden persbericht


ACHMEA: meer keuzevrijheid in de balans tus sen werk en privé

Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin heeft deze week gepleit voor meer keuzevrijheid in de balans tussen werk en privé. Hoewel veel gezinsvriendelijke regelingen beschikbaar zijn en talrijke werkgevers op dit gebied beleid ontwikkelen, kan volgens de minister nog veel winst worden geboekt. Zo blijkt uit onderzoek van het ministerie dat veruit de meeste Nederlandse werknemers vinden dat flexibele werktijden en/of thuiswerken dé voorwaarden scheppen voor een goede balans tussen zorg en werk. Hoe krijgt een gezinsvriendelijk beleid gestalte? En hoe kunnen niet alleen gezinnen, maar ook werkgevers hiervan profiteren? Over dit thema buigen tal van sprekers zich op maandag 9 maart tijdens de conferentie 'Werkende gezinnen'.

In het licht van deze conferentie en gezien de actualiteit bent u wellicht benieuwd hoe in de praktijk invulling wordt gegeven aan de uitdaging werk en privé slim te combineren om zo meer te halen uit werknemers: op het gebied van medewerkerstevredenheid, maar mogelijk ook productiviteit. Het mes snijdt tenslotte aan twee kanten. Achmea - in 2008 uitgeroepen tot beste werkgever voor mensen met een gezin - heeft hiermee veel positieve ervaringen. De verzekeraar telt in Nederland ruim 20.000 medewerkers. Uiteraard hebben ook zij te maken met een thuissituatie met partners, kinderen, huishouden en hobby's. Achmea wil haar medewerkers zo goed mogelijk ondersteunen bij het combineren van werk en privéleven. Flexibele werktijden zijn inmiddels gemeengoed; reizen buiten de file of nádat de kinderen naar zijn gebracht, is óók mogelijk. Ook thuiswerken is voor de meeste medewerkers een mogelijkheid waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Ontzorgen heet dat in Achmea-termen. Dáár is Achmea mee bezig.

Een ander bijzonder initiatief is het succesvolle netwerk DIVA, gericht op vrouwen werkzaam binnen Achmea die zich willen ontwikkelen in hun carrière. Radboud van Hal - Manager Recruitment & Talent Development van Achmea - vertelt u er graag meer over. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met mij op via 06-516 35 728 of per e-mail: bert.rensen@achmea.nl.

Met vriendelijke groet,

Bert Rensen,
Woordvoerder Achmea


---

Eureko Achmea | Group Communications & Brand Management Bert Rensen
Woordvoerder

Handelsweg 2 | 3707NH Zeist
Postbus 866 | 3700 AW Zeist
M 06 516 35 728
E bert.rensen@achmea.nl