Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Breda, 06-03-2009

Zeer rustige uitgaansavond in Breda-Centrum

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda hebben donderdagavond en vannacht een rustige dienst beleefd. De agenten kregen zoals gebruikelijk op donderdagavond assistentie van twee medewerkers van de Kon. Marechaussee. Er werd slechts één aanhouding verricht.

Een 40-jarige Bredanaar werd aangehouden omdat hij een ruit van een café op de hoek van de Waterstraat / Nieuwstraat had vernield. De verdachte verklaarde dat hij op weg was naar de auto van zijn broer. In de Nieuwstraat besloot hij zijn bierblikje met een grote slinger weg te gooien. Deze belandde echter tegen de ruit van het café waardoor deze vernield werd. De verdachte ging er vandoor in de richting van de Grote Markt. Een getuige en de eigenaar van het café stelden een achtervolging in, waarna mede op hun aangeven de verdachte in het Valkenberg kon worden aangehouden. Hij heeft een Au-dagvaarding gekregen. Verder werden twee wildplassers bekeurd.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus : de politie is in het horecatoezicht vriendelijk als het kan en streng daar waar het moet

Politie houdt snelheidscontrole in Breda

BREDA: De politie van het team Zuid-West heeft gistermorgen op de Burgemeester de Manlaan een snelheidscontrole met de laserpatrol gehouden. Er werden 15 bekeuringen uitgeschreven. Er werden twee automobilisten betrapt die elk met een snelheid van 87 km / uur reden.

Bredanaar aangehouden na overtreden winkelverbod

BREDA: De politie heeft donderdagavond in een supermarkt aan de Haagweg een 30-jarige Bredanaar aangehouden ter zake huisvredebreuk. De man was door een beveiligingsbeambte in de winkel aangetroffen, terwijl aan hem een winkelverbod was uitgereikt. Hij had die gekregen vanwege agressief gedrag in de winkel tegenover het personeel en fraude met emballage bonnen. De Bredanaar vertelde dat hij dacht dat zijn verbod voorbij was. Hij krijgt een proces-verbaal.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-03-2009 11:38 | © Regio Midden en West Brabant |