Politie Zuid-Holland-Zuid

06/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 06-03-2009 o Persberichten District I

FIETSEN IN VOETGANGERSGEBIED
DORDRECHT De politie heeft donderdag 5 maart 2009 in winkelcentrum Bieshof in Dordrecht 36 boetes uitgedeeld aan fietsers die fietsten in het voetgangersgebied. De politie hield de controle stoep op, fiets af naar aanleiding van klachten van winkeliers, het winkelend gebied en omwonenden. Kinderen tot en met 12 jaar kregen geen boete maar een waarschuwing. Terwijl de politie aan het controleren was, kwam ook nog een snorfietser door het voetgangersgebied rijden. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

POLITIEHOND HOUDT VERDACHTE AAN
DORDRECHT Een politiehond heeft een 31-jarige man aangehouden. Op donderdagavond 5 maart 2009 kwam een inbraakmelding uit een warenhuis aan de Voorstraat in Dordrecht. Het alarm ging af op meerdere plekken in de winkel. Politiemensen gingen direct binnen op zoek naar een eventuele verdachte. Een agente ging naar de derde verdieping en liet haar politiehond zoeken. Deze vond de 31-jarige man. Bij de aanhouding liep de verdachte een beetwond op. Uit onderzoek bleek dat de 31-jarige nog een gevangenisstraf had openstaan.

POLITIE WAARSCHUWT VOOR MESSENSLIJPER
DORDRECHT / ZWIJNDRECHT De politie waarschuwt voor iemand die zich voordoet als messenslijper. Op dinsdag 3 maart en woensdag 4 maart 2009 is de man aan de deur geweest bij ouderen aan de Bleijenhoek in Dordrecht en het Norderstedtplein in Zwijndrecht. Bij een bewoonster wilde de man een hoger bedrag hebben dan afgesproken was. Het is vanzelfsprekend mogelijk dat de man ook elders actief is. Het signalement van de verdachte is: blanke man, fors postuur (dikke buik), 45-50 jaar oud, lengte ongeveer 1,80 meter, bruin/grijs haar achterovergekamd. De man droeg in Zwijndrecht een knalgroen T-shirt met dar over een donker jasje, een donkere pantalon en donkere schoenen.

FIETSER GEWOND
HENDRIK-IDO-AMBACHT Bij een ongeval donderdagochtend 5 maart 2009 op de kruising van de Hoge Kade en de Schildmanstraat in Hendrik-Ido-Ambacht is een 61-jarige vrouw uit Ridderkerk gewond geraakt. De vrouw reed op haar fiets de kruising op vanuit de Hoge Kade en was in de veronderstelling dat de Schildmanstraat was afgesloten. Dat was niet het geval en de vrouw werd geraakt door een personenauto die uit de Schildmanstraat kwam. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en heeft mogelijk een gebroken been.