Gemeente Veenendaal


Middelbare scholen dragen bij aan millenniumdoelen

Veenendaal gaat bijdragen aan het bereiken van de millenniumdoelen. De gemeente stelt vier jaar lang jaarlijks ⬠25.000,- beschikbaar aan een elk jaar wisselende middelbare school. Dit bedrag moet de school besteden aan de millenniumdoelen. In juli vorig jaar gaf de gemeenteraad het college van B&W hiervoor de opdracht. Het college heeft een voorstel uitgewerkt en legt dit op 31 maart voor aan de raadscommissie Welzijn.

Â
Millenniumdoelen

De millenniumdoelen zijn acht ambitieuze doelen gericht op het aanpakken van de belangrijkste

wereldproblemen zoals armoede en ziektes. Tijdens de Millennium Top van de Verenigde Naties in 2000 beloofden alle regeringsleiders dat de doelen in 2015 behaald zouden zijn. Hiervoor is ieders hulp nodig, met name op lokaal niveau. Daarom is in 2007 de campagne âMillenniumgemeenteâ gestart/Inmiddels zijn er al meer dan 100 Millennium Gemeenten. Deelnemende gemeenten kunnen kiezen voor een eigen invulling.Â

Veenendaalse invulling

Ook Veenendaal draagt als Millenniumgemeente bij aan het bereiken van de millenniumdoelen.

De gemeente stelt ⬠25.000,- beschikbaar aan een middelbare school. Dit bedrag moet de school besteden aan het bereiken van de millenniumdoelen. Elk jaar komt een andere middelbare school aan bod, er moet een zichtbaar resultaat bereikt worden en het project wordt geïntegreerd in het jaarprogramma of vakprogramma van de school.

Start na de zomer

Inmiddels hebben alle vier de scholen de intentie uitgesproken te willen deelnemen aan het project. Als de raadscommissie akkoord gaat, kan na de zomervakantie de eerste school van start gaan.

Â

Meet weten over de millenniumdoelen? Ga dan naar www.millenniumdoelen.nl

Â