Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden



* Verkiezingen 2008

Leidsche Rijn langer gestremd voor scheepvaartverkeer

Publicatiedatum : 6 maart 2009

6 maart 2009 - De stremming van de Leidsche Rijn tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en sluis Haanwijk in Harmelen duurt nog tot eind juni 2009. De restauratie van de Haanwijkersluis in Harmelen duurt langer dan verwacht. Doorgaand scheepvaartverkeer van Woerden naar Utrecht en vice versa wordt geadviseerd te varen via de Jaap Bijzerwetering (Woerden), Korte Linschoten, Montfoortse Vaart of Lange Linschoten en de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel. De omleiding is met borden aangegeven.

De Leidsche Rijn is niet bevaarbaar in verband met de restauratie van de Haanwijkersluis in Harmelen en de sloop van gemaal de Aanvoerder aan het begin van de Leidsche Rijn. De stremming duurt langer omdat het oude metselwerk in de sluishoofden en de sluiskolk van de Haanwijkersluis er veel slechter aan toe is dan vooraf verwacht. De herstelwerkzaamheden duren twee maanden langer.

Ook stremming Oude Rijn bij Geestdorp

De stremming als gevolg van de aanleg van een tijdelijke pontonbrug bij Geestdorp duurt nog tot begin mei 2009. Het gaat om het gedeelte in Geestdorp tussen Woerden en Harmelen. Schepen die tussen Harmelen en Woerden zijn afgemeerd kunnen tot eind april 2009 niet van de Oude Rijn gebruik maken tijdens kantooruren (tussen 7.30 en 17.00 uur). Na die tijden en in het weekend is beperkte doorvaart mogelijk.