Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ermelo - Minderjarige winkeldieven aangehouden            |

De politie heeft donderdag 5 maart twee 13-jarige jongens uit Ermelo aangehouden voor winkeldiefstal. De twee namen een pakje sigaretten mee zonder deze te betalen bij een supermarkt aan de Garsteland in Ermelo.


Omstreeks 12:35 uur kreeg de politie de melding binnen van de winkeldiefstal. Een oplettend personeelslid zag dat de jongens een pakje sigaretten meenamen zonder deze te betalen. Hij droeg de jongens over aan de politie. Op het politiebureau zijn de twee aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.

|     |Oldebroek - politie vraagt hulp om inbraken te voorkomen  |

De politie in de gemeente Oldebroek vraagt extra aandacht om inbraken te voorkomen. Dit jaar zijn al weer even veel inbraken (17) als verleden jaar in dezelfde periode gepleegd en in sommige kan men dit voorkomen of de buit beperken.


Eigenaren van winkels, horecazaken, schoolbesturen en ook particulieren kunnen zelf allerlei acties ondernemen om niet de dupe te worden van het inbrekersgilde. Winkeliers en horecaondernemers kunnen preventieve maatregelen nemen door bijvoorbeeld geen geld in de kassa achter te laten en hun pand van goed hang- en sluitwerk te voorzien. Afhankelijk van de omstandigheden is het aanbrengen van verlichting met bewegingsmelders of een alarminstallatie een goede optie.
Het uit het zicht plaatsen van computerapparatuur kan ook zinvol zijn om gelegenheidsdieven geen aanleiding te geven. Voor woningen is goed hang- en sluitwerk ook een verstandige optie. Doe bij het naar bed gaan de deur op slot en zelfs een boodschapje doen vraagt dezelfde handelswijze want dieven zijn op alle tijden van de dag op pad om hun buit te vergaren.


Daarnaast vraagt de politie om bij bijzonderheden direct de politie bellen. Deze oproep geldt voor iedereen. In alle gevallen dat men getuige is van een misdrijf is een belletje naar de politie zeer wenselijk. Het nummer van de politie is 0900 - 8844 en hierdoor wordt de kans van een aanhouding van verdachten vergroot.
Op de site www.politie.nl staan ook de nodige tips en de politie hoopt op deze manier het aantal inbraken een halt toe te roepen.


Einde berichten

-----------------------

(





(

---- --