Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer opgepakt na vechtpartij

Publicatiedatum: 6-3-2009 12:49:32

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 maart op de Arnhemse Korenmarkt een 22-jarige man uit die stad opgepakt na een vechtpartij. Een leeftijdsgenoot uit Dodewaard liep daarbij een bloedneus op. De twee raakten rond half twee 's nachts slaags in een horecazaak aan de Korenmarkt na een woordenwisseling. Daarbij zou de Arnhemmer volgens getuigen het slachtoffer op het gezicht hebben geslagen. Personeel van de zaak greep daarbij in en werkte de Arnhemmer naar buiten, waar hij door inmiddels gewaarschuwde agenten werd aangehouden. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. (09-030333)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw aangehouden na belediging in politiebureau
Publicatiedatum: 6-3-2009 12:49:01

ARNHEM - Een dertigjarige vrouw uit Arnhem is donderdagavond 5 maart aangehouden wegens belediging van agenten in het politiebureau aan de Beekstraat in haar woonplaats. De vrouw zou rond half negen het bureau zijn ingegaan en wenste een bepaalde agent te spreken. Toen werd aangegeven dat dat op dat moment niet mogelijk was zou ze het baliepersoneel hebben uitgescholden en gedreigd hebben de ruiten van het bureau te vernielen. Twee agenten begeleidden de Arnhemse daarop naar buiten, waarna ze de agenten voor de deur ten overstaan van voorbijgangers beledigde. De vrouw werd daarop aangehouden en is later na verhoor vrijgelaten. De beledigingen had ze toegegeven. Justitie beslist verder over het lot van de Arnhemse
(09-030260)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Enschedeër aangehouden na weigering bevel politie
Publicatiedatum: 6-3-2009 12:48:25

ARNHEM - Een negentienjarige man uit Enschede is in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 maart door de politie in Arnhem aangehouden nadat hij een bevel van de politie genegeerd had. De man - kennelijk onder invloed van alcohol - was omstreeks half twee de toegang geweigerd bij een van de horecazaken aan de Korenmarkt en bleef voor de deur staan. Nadat agenten hem diverse malen hadden bevolen weg te gaan bleef de Enschedeër staan. De man werd vervolgens aangehouden. Hij bleek militair te zijn en werd voor verder verhoor overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.
(09-030334)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw aangehouden na meerdere winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 6-3-2009 12:47:59

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft donderdag 5 maart een 38-jarige vrouw uit Waardenburg aangehouden die ervan verdacht wordt in meerdere winkels in de Kronenburgpassage te hebben gestolen. Bij een zaak aan de Roggestraat werden diezelfde dag nog twee meisjes van veertien en zestien uit Didam en Duiven aangehouden wegens winkeldiefstal.

De Waardenburgse liep tegen de lamp bij een kledingzaak aan de Kronenburgpassage, waar verkoopsters ontdekten dat ze had gestolen. De Waardenburgse werd aan de politie overgedragen en bleek voor ruim 230 euro aan onder meer kleding en toiletartikelen bij zich te hebben. Bij onderzoek bleek de vrouw bij drie verschillende winkels te zijn geweest. De vrouw is na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie. De goederen zijn aan de verschillende zaken teruggegeven.

De beide minderjarige meisjes werden door beveiligers betrapt toen ze eten en drinken zouden hebben gestolen. Het duo werd aan de politie overgedragen en bekende. Justitie beslist wat er verder met de beide meisjes gebeurt.
(09-029983 / 029947 / 029975 / 030142)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---