Gemeente Rotterdam

6 maart 2009

Minister van der Laan en wethouder Schrijer bezoeken Oud Zuid en Vreewijk

Werkbezoek minister van der Laan aan de Rotterdamse WWI wijken

Wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid) begeleidt woensdag 11 maart van 14.00 uur tot 18.00 uur minister Eberhard van der Laan van Wonen Wijken en Integratie (WWI) bij zijn werkbezoek aan Rotterdam. Ze bezoeken de zogenaamde WWI-wijken Oud Zuid en Vreewijk van de Rotterdamse deelgemeenten Charlois en Feijenoord.

Tijdens het bezoek wil de minister zoveel mogelijk bewoners en ondernemers spreken. De wethouder begeleidt de minister en vertelt vanuit Rotterdams perspectief wat de vorderingen zijn in deze wijken. Enkele gesprekken met bewoners uit de wijk zijn besloten.

Programma:

14.00 uur Start programma in Wijkcentrum de Brink, Dreef 71. Welkomstwoord door wethouder Schrijer. Aansluitend volgt een gesprek met Bewonersvereniging Vreewijk (BOV). BESLOTEN

14.40 uur Wandeling vanaf de Brink, door Vreewijk en weer retour naar de Brink.

15.05 uur Gesprek met bewonersgroep van Der Leede over leven en ondernemen in Vreewijk. BESLOTEN

15.45 uur Tweede deel van programma in Oud-Zuid. Aankomst stichting B.a.d. aan de Talingstraat 5. Deze stichting bestaat uit kunstenaars die zich op kunstzinnige wijze inzetten voor de wijk.

16.30 uur Wandeling door Oud-Charlois. Tijdens de wandeling wordt gesproken over 'Aanpak particuliere voorraad'

16.50 uur Ontvangst bij Transfer Informatie Punt (TIP), hoek Katendrechtse Lagedijk 438/Van Eversdijckstraat. Bij deze bijeenkomst delen de jongeren uit de wijk hun ervaringen met de Minister.

17.45 uur Afsluiting

noot voor de redactie/