Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 5 maart 2009

Investeer in je gezondheid
Andros mannenkliniek voorziet in medische behoefte

Meer dan 1 miljoen mannen in Nederland worstelt met typische mannenklachten, zoals plasklachten, impotentie en andere prostaatklachten. Helaas zijn veel mannen notoire zorgmijders die veel te lang blijven rondlopen met medische klachten, met alle risico's van dien. "Plasklachten, problemen met de prostaat en erectiestoornissen zijn vaak een voorbode van andere fysieke ongemakken en kunnen mits tijdig gesignaleerd, succesvol behandeld worden.", aldus Prof. Dr. F. Debruyne (oprichter en voormalig hoogleraar urologie UMC St Radboud). Door de toenemende behoefte aan snel diagnostisch onderzoek en behandeling voor de ouder wordende man opent de Andros Mannenkliniek vanaf 20 februari nu ook een vestiging in Amsterdam.

Andros; voor mannen met mannenklachten
Andros is een specialistische mannenkliniek voor de behandeling van verouderingsproblemen bij mannen boven de 40. Prof. Dr. Frans Debruyne opende, samen met collegae Prof. Dr. Meuleman en Dr. Ypma de eerste Andros Mannenkliniek in Arnhem in 2004. Inmiddels heeft een staf van gespecialiseerde urologen en verpleegkundigen meer dan 13.000 mannen onderzocht en zo nodig behandeld. Veruit de grootste groep bezoekers bestaat uit 50-plussers. 30% van de mannen komt met plasklachten, 40% met erectiestoornissen en 30% heeft een combinatie van beide klachten. Na het succes van de klinieken in Arnhem, Maastricht en Leiden opent Andros binnenkort een kliniek in Amsterdam. Hiermee wordt Andros het grootste urologisch zelfstandig behandelcentrum in Nederland. Andros staat garant voor zorgvuldige diagnose, advisering en behandeling, variërend van eenvoudige ingrepen tot professionele en persoonlijke begeleiding, zonder wachttijden. Daarbij beschikken zij over de meest geavanceerde apparatuur. De doelstellingen van Andros zijn simpel en helder: laagdrempelige, vroeg diagnostische, eventueel preventieve, zorg voor de ouderwordende man in de breedste zin.

Van reparatie naar vroegtijdige preventie ism gerenommeerde urologen
Jaarlijks sterven er zo'n 3.000 mannen aan de gevolgen van prostaatkanker! Als mannen op een fysiek prettige manier oud willen worden zullen ze, net als vrouwen, beter voor hun lichaam moeten zorgen. "Urogenitale klachten kun je het beste laten onderzoeken en behandelen door ervaren urologen. Deze beschikken over de laatste inzichten en de noodzakelijke technische infrastructuur. De zorg bij Andros wordt vergoed door alle zorgverzekeraars, weliswaar op verwijzing van de huisarts. Wij vinden een optimale samenwerking met de eerste-lijns zorg erg belangrijk. Zeker in het belang van de cliënt!", aldus Prof. Dr. F. Debruyne.

Andros mannenkliniek
Van Boshuizenstraat 12
1083 BA Buitenveldert
Amsterdam
www.androsmannenkliniek.nl

Bijlage: achtergrondinformatie en advertentie

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (