Provincie Antwerpen


Test je Europese kennis en speel de 'KiesKwies'

Europa Direct lanceert educatieve internetquiz in de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen

Weet jij hoeveel lidstaten de Europese Unie telt? Weet jij of je in Polen met de euro kan betalen? Weet jij hoe Europa jouw dagelijks leven beïnvloedt? In de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen van 7 juni 2009 kan je deelnemen aan KiesKwies waarbij je leuke prijzen kan winnen. Voor Kieskwies werkt Europa Direct van de Provincie Antwerpen samen met de Europa Directs van de andere Vlaamse Provincies en Stichting Ryckevelde.

Maar liefst zeventig procent van de Vlaamse en Belgische wetgeving wordt door Europa geïnspireerd. Maar wie stelt die Europese wetten op en wat houden ze precies in? Om je dat duidelijk te maken gaven de vijf provinciale Europa Direct informatiepunten de opdracht aan Ryckevelde om 'KiesKwis' te ontwerpen. Je quizt er tegen virtuele tegenkandidaten en leert op die manier meer over de werking van het Europees Parlement en de andere EU-instellingen, de Europese parlementsverkiezingen en de concrete verwezenlijkingen van het parlement.

Breng je de quiz tot een goed einde, dan kan je op zondag 7 juni 2009 goed geïnformeerd naar het stemhokje stappen en maak je kans op één van onze mooie prijzen. Deelnemen kan zoveel keer als je zelf wenst. Op zondag 7 juni wordt de wedstrijd afgesloten. De winnaars worden op 1 juli bekendgemaakt.

Wat kan je winnen?
Als je de hoogste score behaalt, maak je kans op één van de prijzen. Per provincie maak je kans op: een digitaal fototoestel, een gsm, de dvd-box 'In Europa' van Geert Mak, mp3-speler en Fnac-bonnen.

Nog 93 dagen voor
de Europese verkiezingen

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Ludo Helsen, CD&V

Perscontact:
Jeroen Jochems
Dienst Economie & Internationale Samenwerking
Europa Direct Provincie Antwerpen, Lombardenvest 23, 2000 Antwerpen ed@admin.provant.be
www.provant.be/ed
tel. 03 202 42 92