KNHS


Sectorraad Paarden pretenteert Plan van Aanpak
6 maart 2009

SRP presenteert PvA voor verdere verbetering dierenwelzijn paardenhouderij aan Vaste Kamercommissie van Landbouw

Georganiseerde paardenhouderij wil ook ongeorganiseerden bereiken

Den Haag, 4 maart 2009. Na het aanbieden van het Plan van Aanpak (PvA) voor de verbetering van het dierenwelzijn paardenhouderij aan de minister op 13 januari jl. werd de Sectorraad Paarden (SRP) in de gelegenheid gesteld het Plan van Aanpak toe te lichten aan de Vaste Kamercommissie van Landbouw.

Johan Lokhorst en Jaap Werners presenteerden het Plan van Aanpak aan de commissie. Het is goed om duidelijk aan te geven waar we als paardenhouderij vandaan komen. We komen vanuit een sector met een versnipperde belangenbehartiging en zijn pas sinds twee jaar echt aan het samenwerken als partijen in de Sectorraad Paarden.

Door middel van kennisuitwisseling via het Nationaal Hippisch Kenniscentrum en als vervolgstap een eigenaarsregistratie hoopt de Sectorraad Paarden te bewerkstelligen dat ook de paardenhouders die niet aangesloten zijn bij een van de organisaties uit de Sectorraad Paarden toch bereikt worden. Uiteindelijk kunnen ook deze paardenhouders dan direct aangesproken worden op hun gedrag, aldus Jaap Werners.

De Dierenbescherming is afgelopen dinsdag gestart met een campagne voor het verbeteren van paardenwelzijn. Johan Lokhorst: Wij als Sectorraad Paarden zijn volop in gesprek met de Dierenbescherming en zien deze partij ook als partner in business. Uiteindelijk streven we in deze hetzelfde doel na, het verbeteren van paardenwelzijn.