Politie Rotterdam Rijnmond




Vrijdag 6 maart 2009


* AANHOUDING VERDACHTE VAN
GESTOLEN AUTO NA ACHTERVOLGING

CAPELLE AAN DEN IJSSEL / ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een man in een gestolen auto aangehouden na een achtervolging. Donderdagochtend vroeg rond half drie wilden agenten een auto controleren op de Hoofdweg. De bestuurder voldeed niet aan de instructie om te stoppen en reed met hoge snelheid weg richting Capelle aan den IJssel. Agenten zetten direct de achtervolging in. De vluchtende automobilist negeerde hierbij diverse rode verkeerslichten. Achterin Capelle aan den IJssel is de auto tot stoppen gedwongen en hielden agenten de verdachte aan. Er is hierbij schade aan beide voertuigen ontstaan doordat de verdachte plotseling stopte. De 24-jarige Amsterdammer is ingesloten op een politiebureau.
Al snel bleek dat de auto gestolen was. Op maandag 2 maart was de laptoptas van een 36-jarige man uit Rotterdam gestolen in de trein tussen Leiden en Den Haag. In de tas zaten adresgegevens, maar ook de autosleutels van de man. Vlak voor de diefstal in de trein is de man afgeleid, doordat hij door iemand werd aangesproken. De gedupeerde heeft aangifte gedaan bij de politie in Den Haag. Korte tijd later was ook zijn auto verdwenen die bij zijn huis stond. Deze auto is nu na de achtervolging in beslag genomen door politiepersoneel. De politie onderzoekt de toedracht.


* VERKEERSCONTROLES IN HET CENTRUM
In het drukke centrum van Rotterdam houden weggebruikers zich regelmatig niet aan de geldende verkeersregels. Zo wordt de toegestane maximaal snelheid overschreden maar ook rode verkeerslichten en voetgangers op voetgangersoversteekplaatsen worden 'over het hoofd' gezien.
Om de weggebruikers ervan bewust te maken dat dergelijke gedrag voor levensgevaarlijke situaties kan zorgen heeft de politie donderdag gedurende de hele dag op de Burgemeester van Walsumweg, de Blaak en de Coolsingel verkeerscontroles gehouden Op de eerstgenoemde locatie reden er 19 personen te hard. Verder werden er drie automobilisten bekeurd voor het niet handsfree bellen. Op de Blaak werden er 21 snelheidsovertreders gespot. Vijf maal werd er geen gebruik gemaakt van een autogordel. Ook twee 'niet handsfree bellers' werden bekeur.
Tot slot reden er op de Coolsingel zes van de 178 passerende voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/h. Op de Coolsingel mag je 50km/h rijden. Verder werd er twee maal een rood licht genegeerd en werd er bekeurd voor het rijden met en te gladde band en onjuiste verlichting.


* MAN AANGEHOUDEN MET GESTOLEN FIETS
ROTTERDAM - Surveillerende politiemensen zagen donderdagmiddag om ongeveer half drie een man fietsen op de Groene Hilledijk. Het viel hen op dat het slot van de fiets met Tie-raps vast zat en dat er diverse beschadigingen rond het slot op het frame zaten. Nadat de man was staande gehouden bleek dat de fiets inderdaad gestolen was in Ridderkerk. De man, een 45-jarige Rotterdammer, is daarop aangehouden voor Heling en overgebracht naar het politiebureau.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
ROZENBURG - De verkeersveiligheid is letterlijk van levensbelang. Om automobilisten en andere weggebruikers hiervan bewust te maken houdt de politie regelmatig verkeerscontroles. Donderdag werd verkeer overdag gecontroleerd op de Tienmorgenseweg, de Laan van Nieuw Blankenburg, de Emmastraat en de Volgerweg.
Omwonenden van deze straten geven aan zeer regelmatig last te hebben van bestuurders die met hoge snelheid door de straat rijden. In totaal zijn er 350 passanten op snelheid gecontroleerd. Vijf maal werd de toegestane snelheid overtreden. Bij een controle op 27 februari overtraden er nog 162 van de 1120 passanten de toegestane maximum snelheid. Hierin is dus duidelijk een bewustwording opgetreden.
In totaal werden er nog 19 bekeuringen geschreven voor onder andere het niet handsfree bellen en rijden met te gladde banden.


* MAN AANGEHOUDEN NA HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM HOOGVLIET - Politieagenten hielden in de nacht van donderdag op vrijdag een man aan. De 27-jarige Rotterdammer wordt verdacht van het mishandelen van zijn vriendin. De 25-jarige meldde rond half twee dat haar vriend haar meerdere malen geslagen had en dat hij dreigde de baby over het balkon te gooien. Gealarmeerde agenten gingen direct naar de woning aan de Serpelingstraat. Hier troffen ze de vrouw en een getuige aan. Zij zouden beide door de verdachte geslagen zijn. Vervolgens is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hem is een huisverbod opgelegd. Het slachtoffer, de vriendin van de man, is naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis gebracht. Hier bleek dat zij een gebroken of zwaardgekneusde rib had overgehouden aan de mishandeling.


* SLAANDE KLANT AANGEHOUDEN
ROTTERDAM HOOGVLIET - Politiepersoneel hield donderdagochtend een man aan. De 44-jarige Spijkenisser stond rond kwart voor twaalf te wachten in een rij bij de kassa van een winkel aan de oude Wal. Hier kreeg hij onenigheid met een andere klant over de wachtrij. Vervolgens sloeg hij de 50-jarige Rotterdammer. Het slachtoffer verloor hierdoor een tand en hield een snee boven zijn oog over aan het handgemeen.
De politie werd gewaarschuwd door het winkelpersoneel. Gearriveerde agenten hielden de Spijkenisser aan en brachten hem naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* EXTRA CONTROLES BIJ WEGOPBREKINGEN
Rotterdam Noord - In het Liskwartier vinden momenteel de nodige wegopbrekingen plaats, met name in de omgeving Bergselaan/Rodenrijselaan. Dit veroorzaakt de nodige verkeershinder. Bijkomend effect is echter dat automobilisten op diverse locaties menen (met hoge snelheid) tegen de richting in te kunnen rijden. Plaatsen waar dit ondermeer gebeurt zijn: Schieveenstraat in de richting van de Bergsingel Willebrordusstraat in de richting van de Schiebroekselaan Berkelselaan/Bergselaan in de richting van het Lisplein Dit verkeersgedrag levert dusdanige gevaarlijke situaties op, dat besloten is hier extra op te gaan controleren.


* JONGEMAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING POLITIEMAN

ROTTERDAM-DELFSHAVEN - Politiemensen van district Rotterdam-West kregen donderdagavond, om ongeveer half twaalf, een melding dat drie jongens in een portiek aan de Dunantstraat voor overlast zorgden. De drie jongens waren door de gebruiker, een 32-jarige vrouw, van het pand gevorderd weg te gaan, maar dat weigerden zij. Eén van hen, een 17-jarige Rotterdammer, begon zich bij de komst van de politiemensen heel vervelend te gedragen, onder andere door de vrouw van zich af te duwen. Toen de politiemensen daar iets van zeiden, keerde de jongeman zich tegen de hen, waarbij een vechtpartij ontstond. Toen de jongen werd gezegd dat hij zou worden aangehouden werd hij steeds agressiever. Nadat er assistentie ter plaatse was gekomen en de verdachte tot twee keer toe was 'gepepperd' kon hij worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau, waar proces-verbaal is opgemaakt voor mishandeling van de politieman.


* KAPOTTE WASMACHINE BLIJKT HENNEPKWEKERIJ

Politiepersoneel van het district Oost hield donderdagmiddag twee mannen aan. Rond vier uur werd bij de politie gemeld dat er een dusdanige overstroming in een woning aan de Buziaustraat was dat het water vanaf de zolderverdieping naar beneden kwam lopen. Gealarmeerde agenten gingen poolshoogte nemen. Een man die in de betreffende woning aanwezig was gaf aan dat de overstroming veroorzaakt werd door een wasmachine. Echter aangezien de gehele benedenverdieping al blank stond voelden de agenten nattigheid. Zij stelden een onderzoek in de woning in. Op de zolderetage van de woning troffen zij een in werking zijnde hennepkwekerij aan met ongeveer 200 planten.
Deze en de materialen om de hennep te vervaardigen zijn in beslag genomen voor vernietiging. De eigenaar van de woning, een 45-jarige Rotterdammer en een man die op dat moment in de woning was, een 55-jarige plaatsgenoot, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.
Er werd overigens geen kapotte wasmachine aangetroffen.


* BEKLADDERS AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Politieagenten hielden donderdagmiddag twee jongens aan. De surveillerende agenten liepen over de Mgr Nolenslaan. Zij zagen hier rond half vijf twee jongens die met een stift de muur van een woning bekladde. Vervolgens is het uit Schiedam afkomstige tweetal van tien en elf jaar oud aangehouden. Al snel werd duidelijk dat één van hen ook verantwoordelijk is voor minstens twee tekeningen op borden bij het metrostation aan de Troelstralaan.
De jongens krijgen respectievelijk een STOP en een HALT verwijzing.


* POLITIE ONDERZOEKT AANRIJDING
De verkeersongevallen groep van de politie onderzoekt een aanrijding op de Industrieweg. Hier botsten donderdagochtend door nog onbekende oorzaak een vrachtwagen en een scooter op elkaar. De scooterbestuurder, een 44-jarige Rotterdammer, kwam hierbij ten val.
Ambulancepersoneel was snel aanwezig en bracht het slachtoffer naar het Erasmus MC. Hoewel de verwondingen van de Rotterdammer in eerste instantie ernstig leken bleek hij in het ziekenhuis 'slechts' een hersenschudding te hebben overgehouden aan de val. De vrachtwagenchauffeur, een 33-jarige inwoner van Krimpen aan den IJssel, is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* DEEL VAN MENSELIJKE SCHEDEL GEVONDEN
VLAARDINGEN - In een bouwput aan de Vlaardingse Hoflaan is donderdagmiddag, om ongeveer half drie, door een medewerker van de gemeente een deel van een menselijke schedel gevonden. De vondst werd gedaan tijdens werkzaamheden. Op de plek van de vondst heeft van 1910 tot 2008 een loods gestaan. Omdat de schedel werd aangetroffen tussen scherven en resten van aardewerk bestaat het vermoeden dat het om een 'oude' schedel gaat (in ieder geval van voor 1910). De technische Recherche heeft de schedel meegenomen en doet onderzoek naar de herkomst.


* SNELHEIDSOVERTREDING KOMT MAN DUUR TE STAAN.

HOEK VAN HOLLAND - Tijdens een snelheidscontrole op de Dirk vd Burgweg bleek een 39-jarige man uit Hoek van Holland te rijden met een snelheid van 84 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Toen de politiemensen hem daarvoor een bekeuring gaven, bleek dat de man nog boetes 'open te hebben staan' voor een bedrag van 1400 euro. Hij is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Hoek van Holland.


* POLITIE VOERT HORECACONTROLE UIT
MAASSLUIS / WATERWEG-NOORD - De politie heeft in samenwerking met diverse organisaties een horecacontrole uitgevoerd. De politie heeft met andere organisaties op woensdagavond tussen 16:00u en 22:00u een integrale (horeca)controle uitgevoerd met als thema 'buitenlandse eethuisjes en supermarkten' op het winkelcentrum Palet aan de Mesdaglaan en Rembrandtlaan en op de Haven, Noordvliet en Koningshoek. Naast de politie waren ook aanwezig de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), DCMR, Brandweer, Algemene Inspectiedienst en de Belastingdienst. Er werden 8 bedrijven gecontroleerd. Er is een boeterapport gegeven aan een organisatie in verband met de hygiëne. Ook is er een waarschuwing uitgedeeld in verband met vuile koelkasten en de DCMR constateerde diverse milieuovertredingen. Ook is er een waarschuwing uitgedeeld in verband met vuile apparatuur. Ook de DCMR vond diverse overtredingen onder andere met betrekking tot de vetput. Er is ook in een koeling schimmel aangetroffen. De brandweer constateerde geblokkeerde nooduitgangen. Ook is er een aanwijzing gevonden dat er in een instelling illegaal gegokt werd. Hier wordt proces-verbaal voor opgemaakt. De leidinggevende bleek niet aanwezig. Ook in de toekomst zullen dergelijke integrale controles in Maassluis worden uitgevoerd.


* POLITIE ONDERZOEKT LEKKAGE VOPAK
ROTTERDAM - Bij de VOPAK aan de Moezelweg is donderdagavond om ongeveer half tien 500.000 liter gascondensaat gelekt. Deze vloeistof werd overgepompt vanuit het 'ms Minerva Nike' naar twee opslagtanks op het terrein. In dit proces is vermoedelijk storing ontstaan, waardoor de 500.000 liter vloeistof kon lekken naar een gracht rond de eerste opslagtank. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en de situatie was snel onder controle. Hoewel gascondensaat een brandbare vloeistof is, is er door het aanleggen van een schuimlaag geen gevaar geweest voor ontbranding en geen explosiegevaar. Er zijn geen gewonden gevallen. Bij de politie zijn enkele telefonische meldingen binnengekomen van verontruste burgers, maar van (stank)overlast is geen sprake geweest. De Zeehavenpolitie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de lekkage.


* POLITIE HOUDT ANPR-CONTROLE
ROTTERDAM-ZUID / OUD-CHARLOIS - De politie heeft in samenwerking met de Rijksbelastingdienst, de Douane en de Rijksdienst van het Wegverkeer woensdagmiddag- en avond op de Doklaan een ANPR-controle gehouden.
De actie werd gehouden tussen drie uur 's middags en negen uur 's avonds. In totaal werden 12771 motorvoertuigen gescand. Dit leverde 299 hits op. De Rijksbelastingdienst inde in totaal een geldbedrag van 13635,89 euro. Tevens namen zij 25 motorvoertuigen in beslag. Deze werden afgevoerd. De Rijksdienst van het Wegverkeer mat bij twee voertuigen teveel roet en constateerde in verschillende gevallen een losliggend motorblok en het ontbreken van een katalysator. De Douane stelde onder andere de volgende overtredingen vast; het in bezit hebben van een vals paspoort, een vals rijbewijs en een persoon in een laadruimte. De politie bekeurde in totaal 45 mensen voor onder meer een losse accu, gladde banden, het niet tonen van een kentekenbewijs, geen geldige APK-keuring, het rijden met een verlopen rijbewijs, een defecte uitlaat, het niet dragen van een gordel en het niet tonen van een chauffeurspas. Verder werd een geldbedrag van 5115,89 euro aan openstaande boetes geïnd. In één geval kreeg een bestuurder van een personenbusje een bekeuring voor gevaarlijk rijgedrag. In het voertuig waren twintig mensen aanwezig terwijl er negen waren toegestaan.