Gemeente Wassenaar

Wassenaarse Elfstedentochtrijders
Het zal menig schaatsliefhebber niet zijn ontgaan, dat de Vereniging De Friese Elf Steden dit jaar haar 100ste verjaardag viert.
Misschien kijken de bedwingers al uit naar dé tocht der tochten, na dit winterse voorproefje van de afgelopen weken. Zodra de temperatuur enkele dagen fiks onder het vriespunt daalt komen veel verhalen weer boven. De winters van de Elfstedentochten in 1942, 1947, 1956, 1985, 1986, 1997 of de barre tocht van 1963. Bij de Gemeente Wassenaar leeft het idee, om alle Wassenaarse Elfstedentochtrijders die de tocht hebben uitgereden, nog eens bij elkaar te brengen. Het initiatief lag bij Ton Rueck waarna een klein comité werd geformeerd waar ook sportwethouder Nico Alkmade, ook in het bezit van het befaamde kruisje, zich graag bij aansluit. It giet oan nee, nog geen 16de Elfstedentocht maar wel een gezellige bijeenkomst op Raadhuis De Paauw op zaterdag 7 maart 2009 om 19,30 uur, waar alle Wassenaarse Elfstedentochtrijders voor uitgenodigd zijn. Laat vóór vrijdag 6 februari weten of u komt dat kan per E-mail jwessels@wassenaar.nl of schriftelijk Gemeente Wassenaar, t.a.v. het comité Wassenaarse Elfstedentochtrijders, Postbus 499, 2240 AL Wassenaar. Vermeld u naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer en schrijf daarbij ook een leuke anekdote of herinnering op die u beleefde tijdens het rijden van de tocht. Op de avond zullen deze schaatsbelevenissen door Henk Goulooze nog eens extra onder de aandacht worden gebracht. Ook fotos en films ( mits op DVD ) zijn van harte welkom. In de Spiegelzaal is een presentatietafel ingericht waar u uw bijzonderheden van de tocht kunt etaleren. Het Wassenaarse verhaal op het Friese ijs wil het comité graag van u horen.

Foto: Wethouder Nico Alkemade en Ton Rueck staan al klaar om hun collega Elfstedentochtrijders op 7 maart te ontvangen op De Paauw.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl