Wonen, werken, studeren, stage, eigen bedrijf in het buitenland

04/02/2009 17:47

Fairway Business Events

beursthema: Je nieuwe toekomst begint op 7 en 8 maart tijdens de emigratiebeurs.

EmigratieBeurs naar 170 deelnemers - in 2009 - 30% groter

De wereld staat bol van mogelijkheden. Inpakken en wegwezen om in een ander land te gaan wonen. Er zijn maar weinig mensen die daar niet over dagdromen. Sterker nog: ongeveer 30% van de Nederlanders speelt met het idee over vertrek. Maar de stap van dromen naar doen is groot. Toch belet dat steeds minder Nederlanders; in 2008 vertrokken maar liefst 145.000 landgenoten naar het buitenland. Ondanks de mondialisering en toegenomen mobiliteit blijft hét kenmerk van een succesvolle emigratie, een goede voorbereiding. Speciaal voor die tienduizenden die emigratie of remigratie overwegen of op punt van vertrekken staan, vindt daarom op 7 en 8 maart in het Home Boxx Exhibition Centre in Nieuwegein de 12e Emigratiebeurs plaats. Een niet te missen informatiebeurs met volop informatie over wonen, werken, stage en ondernemen in een ander land.

Naar Amerika of Canada, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika, Australië, de EU zoals bijv. Zweden, Noorwegen, België, ruim veertig landen/provincies/plaatsen zijn op de beurs vertegenwoordigd. Nieuwkomers zijn: 14 EU lidstaten waaronder Frankrijk, Duitsland, Scandinavië, Spanje, Polen, en Tsjechië.

Redenen voor vertrek?

De redenen voor emigratie zijn divers: het weer, ruimte, avontuur, een nieuwe start, goedkopere huisvesting, veiligheid. Maar ook carrière, lagere energiekosten, weinig tot geen fileleed, irritatie en minder strikte wetgeving kunnen redenen zijn om Nederland te verruilen voor een ander land. Kansrijke Nederlanders voelen zich niet langer gebonden en besluiten elders carrière te maken, avonturiers, ondernemers, twintigers, dertigers en veertigers. Zoveel mensen zoveel wensen. Hoe dan ook, hét kenmerk van de avontuurlijke emigrant is juist dat ze niet impulsief handelen. Ze plannen hun transformatie en land van toekomst van tevoren nauwkeurig, om hun droom niet voortijdig in duigen te zien vallen. Een goede voorbereiding is van groot belang, want iedere emigratie is anders. En daarmee de vragen over bijvoorbeeld een vreemde taal, cultuurverschillen, gezondheidszorg, verzekeringen, financiën, land van keuze en juridische aspecten.

EmigratieBeurs

Voor werkzoekenden, ondernemers, studenten en expats

De EmigratieBeurs biedt een platform waar geïnteresseerden - die zich zowel in een oriënterende, gevorderde of eindfase van de emigratievoorbereidingen kunnen bevinden - volop en nuttige informatie aantreffen. Rond de honderd zeventig deelnemers: bedrijven, instellingen en landen geven voorlichting en advies over werken, wonen, studie, stage en een eigen bedrijf in het buitenland. De bezoeker kan informatie verzamelen, vragen stellen, ideeën opdoen, literatuur aanschaffen of een of meer van de 70 presentaties bijwonen. Er zijn stageplaatsen en vacatures, ook voor partners, in tal van landen.

Toegangskaarten met korting kunnen via de website worden besteld. De beurshallen zijn gemakkelijk per auto of openbaar vervoer te bereiken.

Samenwerking met European Employment Services

De EmigratieBeurs - wordt georganiseerd in samenwerking met CWI, EURES, SVB, Informatie Beheer Groep, UWV, Europass, Europe Direct, Team GWO, Grens Infopunt

En de bureaus Belgische en Duitse Zaken.





http://www.emigratiebeurs.nl